Jablečný crumble v misce

Vytisknout recept
Crumble (čti krambl). Do nedávné doby jsem netušila, že takové slovo existuje a co to vlastně je. Jelikož je to hlavně velká dobrota, rozhodla jsem se ho přiblížit i Vám. Je to v podstatě jakékoli ovoce zapečené s drobenkou, která může být v různých obměnách, např. s ovesnými vločkami, čokoládou, oříšky. Já si vybrala kombinaci jablek, skořice a vlašských ořechů. Je úžasně chutná, jednoduchá a k podzimu, který nám tento týden začal, se úžasně hodí. Většinu věcí na tento recept navíc má každý doma.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 4
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 3
  • nastrouhaná jablka
  • 3
  • nakrájená jablka na kostky
  • 6 lžic
  • cukru
  • 1 lžíce
  • rozinek
  • 3 lžíce
  • vlašských ořechů
  • Na drobenku
  • 100 g
  • hrubé mouky
  • 2 lžíce
  • třtinového cukru
  • 50 g
  • másla
  • 3 lžíce
  • ovesných vloček
  • 1 lžička
  • skořice

Instrukce

  • 1
  • Všechny suroviny na drobenku smícháme v misce a přidáme povolené máslo, které řádně zapracujeme.
  • 2
  • Do rendlíku nasypeme cukr a uděláme karamel, přidáme nastrouhaná jablka, necháme karamel odvařit. Pak přidáme jablka na kostky, hrozinky, vlašské ořechy, promícháme a nasypeme do připravené formy. Na vrch nasypeme připravenou drobenku a dáme péct do rozehřáté trouby na 220 °C zhruba na 15 min.
6 Komentářů
  1. MariannaFabušová 2 roky ago

    5 stars
    Zaujímavá dobrota

  2. AlexandraSemanová 2 roky ago

    Výborný recept.

  3. Tak ten jsem ještě nikdy nezkoušela, přičemž domácí jablíčka máme….

  4. LucieGajdíková 2 roky ago

    Podzimní jablíčkové mlsání 😁

  5. Lenka Hudečková 2 roky ago

    jistě velká mňmka _-)

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account