Crumble (čti krambl). Do nedávné doby jsem netušila, že takové slovo existuje a co to vlastně je. Jelikož je to hlavně velká dobrota, rozhodla jsem se ho přiblížit i Vám. Je to v podstatě jakékoli ovoce zapečené s drobenkou, která může být v různých obměnách, např. s ovesnými vločkami, čokoládou, oříšky.
Já si vybrala kombinaci jablek, skořice a vlašských ořechů. Je úžasně chutná, jednoduchá a k podzimu, který nám tento týden začal, se úžasně hodí. Většinu věcí na tento recept navíc má každý doma.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutesmin
Čas vaření 15 minutesmin
Celkový čas 30 minutesmin
Porce 4
Uvařila NelaVávrová
Ingredience
3
nastrouhaná jablka
3
nakrájená jablka na kostky
6lžic
cukru
1lžíce
rozinek
3lžíce
vlašských ořechů
Na drobenku
100g
hrubé mouky
2lžíce
třtinového cukru
50g
másla
3lžíce
ovesných vloček
1lžička
skořice
Instrukce
1
Všechny suroviny na drobenku smícháme v misce a přidáme povolené máslo, které řádně zapracujeme.
2
Do rendlíku nasypeme cukr a uděláme karamel, přidáme nastrouhaná jablka, necháme karamel odvařit. Pak přidáme jablka na kostky, hrozinky, vlašské ořechy, promícháme a nasypeme do připravené formy. Na vrch nasypeme připravenou drobenku a dáme péct do rozehřáté trouby na 220 °C zhruba na 15 min.