Nejlepší česneková polévka
Ingredience
- 10 stroužků česneku
- 0,75 l silného hovězího vývaru
- lžíce sádla
- kousek uzeného vepřového boku
- 10 dkg strouhaného eidamu
- vejce
- 2 větší brambory
- majoránka
- sůl
- pepř
- dle chuti chlebové krutony
Instrukce
- V hrnci si rozpálíme sádlo a opečeme na něm na kostičky nakrájený uzený bok.
- Přidáme prolisovaný česnek a zalijeme vývarem.
- Nakrájíme si oloupané brambory na kostičky, vhodíme do hrnce a vaříme do jejich změknutí.
- Na konci přidáme rozšlehané vejce, polévku osolíme, opepříme a vsypeme asi lžíci sušené majoránky.
- Pokud je třeba přidat česnek, můžeme jej prolisovat přímo do talíře a zalít horkou polévkou.
- Máme-li porci polévky v talíři, zasypeme ji strouhaným sýrem, který se v horké polévce hezky rozpustí.
- Nakonec přidáme chlebové krutony.
- Dobrou chuť!
Cesnačka je skvelý zdravý a chutný pokrm
česnečku máme rádi, jednou za čas na ni dostaneme chuť, tak ji uvařím… mňam 🙂
je fakt, že česnečku jsem ještě nikdy nedělala, asi se nechám inspirovat
Děkuji za recept, já dělám tuto polévku jinak, tak se ráda nechám inspirovat 😊
česnekačka je dobrá klasika 🙂
je výborná
Více na https://www.nebydliblbe.cz/l/5-nejlepsich-polevek-ktere-vas-postavi-na-nohy/