Snadná a rychlá pochoutka pro letní dny: Smaženka s pestem z medvědího česneku

Vytisknout recept
Smaženka, nebo také chleba ve vajíčku, je výborným tipem pro rychlé občerstvení. Můžete zpracovat starší chléb, a spolu s bylinkami a pestem z medvědího česneku vytvoříte jedinečný pokrm, který můžete servírovat třeba na zahradní party pro rodinu a přátele.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 10 minutes
Celkový čas 20 minutes
Porce 2
Uvařila Vendula Hlaváčková

Ingredience

Ingredience:

Příloha:

  • 4 plátky chleba
  • 1 lžička pesta z medvědího česneku
  • 1 lžíce másla
  • 100 g strouhaného parmazánu
  • 3 vajíčka
  • 1 lžíce zelených oliv
  • 1 lžíce olivového oleje
  • špetka soli

Dip:

  • 4 lžíce kečupu Otma Gurmán jemný
  • 1 jarní cibulka
  • 1 snítko petrželky
  • mořská sůl dle chuti

Instrukce

  • Nakrájejte si čtyři tenčí plátky chleba.
  • Pokud nemáte parmazán nastrouhaný, „projeďte“ ho na hrubém struhadle.
  • Vejce rozklepněte do mísy a společně s pestem a solí prošlehejte vidličkou.
  • Poté na pánvi rozpalte máslo s olivovým olejem.
  • Chleba obalte po jednom ve vejci, klaďte je postupně na pánev a smažte, dokud nebudou zlaté.
  • Až budou topinky tak akorát, dejte na jeden plátek vrstvu sýra a na chvíli ji přiklopte plátkem druhým (bude stačit minutka).
  • Sendvič vyndejte na talíř vystlaný papírovou utěrkou a nechte odpočinout – sýr se zatím pěkně rozteče. Nasekejte si bylinky a jarní cibulku.
  • Chleba překrojte na půlku, potřete pořádnou lžící kečupu Otma Gurmán jemný a dozdobte vším zeleným.
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account