Smetanovo-čokoládový dort

Vytisknout recept
Skvělý dezert, který potěší! Vyzkoušejte třeba smetanovo-čokoládový dort tak, jak ho peče Edit Marsoner z jihotyrolské farmy Roter Hahn
Kategorie Chuťovka, Dezert, Vege
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 45 minutes
Celkový čas 1 hour
Porce 8 osob
Uvařila Jihotyrolská Kuchařka

Ingredience

  • 7 vajec
  • 200 g čokolády
  • 125 ml vody
  • 8 lžic smetany
  • 280 g cukru
  • 1 žloutek
  • 125 ml oleje
  • panák rumu
  • 300 g mouky
  • 250 gramů šlehačky
  • 2 lžíce prášku do pečiva
  • 2 lžíce kakaa

Instrukce

Na těsto:

  • Bílek ušlehejte s 50 g cukru a odložte. V jiné nádobě ušlehejte žloutek s vodou a zbytkem cukru, až vznikne pěna, poté přidejte olej. Nyní promíchejte s mouku, práškem do pečiva a kakaem, vytvořte těsto. Nakonec opatrně promíchejte se sněhem z bílku. Hotové těsto naplňte do formy vyložené pečícím papírem. Korpus pečte při teplotě 160 °C asi 45 minut, na troubě navolte program pečení shora a zdola.

Na krém:

  • Čokoládu rozpusťte ve vodě, poté přidejte smetanu, žloutek a panák rumu. Následně přimíchejte šlehačku.
  • Korpus dortu vodorovně rozkrojte. Asi polovinu krému rozmažte po spodní části korpusu. Nasaďte jeho horní část a jemně stlačte. Zbytek krému rozmažte po celém dortu. Poté dort nechejte stát v chladu alespoň 5 hodin
2 Komentářů
  1. MariannaFabušová 3 roky ago

    5 stars
    Zaujímavý,no na dnešnú dobu receptík trochu náročný na financie

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account