Smetanovo-čokoládový dort
Ingredience
- 7 vajec
- 200 g čokolády
- 125 ml vody
- 8 lžic smetany
- 280 g cukru
- 1 žloutek
- 125 ml oleje
- panák rumu
- 300 g mouky
- 250 gramů šlehačky
- 2 lžíce prášku do pečiva
- 2 lžíce kakaa
Instrukce
Na těsto:
- Bílek ušlehejte s 50 g cukru a odložte. V jiné nádobě ušlehejte žloutek s vodou a zbytkem cukru, až vznikne pěna, poté přidejte olej. Nyní promíchejte s mouku, práškem do pečiva a kakaem, vytvořte těsto. Nakonec opatrně promíchejte se sněhem z bílku. Hotové těsto naplňte do formy vyložené pečícím papírem. Korpus pečte při teplotě 160 °C asi 45 minut, na troubě navolte program pečení shora a zdola.
Na krém:
- Čokoládu rozpusťte ve vodě, poté přidejte smetanu, žloutek a panák rumu. Následně přimíchejte šlehačku.
- Korpus dortu vodorovně rozkrojte. Asi polovinu krému rozmažte po spodní části korpusu. Nasaďte jeho horní část a jemně stlačte. Zbytek krému rozmažte po celém dortu. Poté dort nechejte stát v chladu alespoň 5 hodin
Zaujímavý,no na dnešnú dobu receptík trochu náročný na financie
Krásný dort.