Skvělý dezert, který potěší! Vyzkoušejte třeba smetanovo-čokoládový dort tak, jak ho peče Edit Marsoner z jihotyrolské farmy Roter Hahn
Kategorie Chuťovka, Dezert, Vege
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 15 minutesmin
Čas vaření 45 minutesmin
Celkový čas 1 hourhod.
Porce 8osob
Uvařila Jihotyrolská Kuchařka
Ingredience
7vajec
200gčokolády
125mlvody
8lžic smetany
280gcukru
1žloutek
125mloleje
panák rumu
300gmouky
250gramů šlehačky
2lžíce prášku do pečiva
2lžíce kakaa
Instrukce
Na těsto:
Bílek ušlehejte s 50 g cukru a odložte. V jiné nádobě ušlehejte žloutek s vodou a zbytkem cukru, až vznikne pěna, poté přidejte olej. Nyní promíchejte s mouku, práškem do pečiva a kakaem, vytvořte těsto. Nakonec opatrně promíchejte se sněhem z bílku. Hotové těsto naplňte do formy vyložené pečícím papírem. Korpus pečte při teplotě 160 °C asi 45 minut, na troubě navolte program pečení shora a zdola.
Na krém:
Čokoládu rozpusťte ve vodě, poté přidejte smetanu, žloutek a panák rumu. Následně přimíchejte šlehačku.
Korpus dortu vodorovně rozkrojte. Asi polovinu krému rozmažte po spodní části korpusu. Nasaďte jeho horní část a jemně stlačte. Zbytek krému rozmažte po celém dortu. Poté dort nechejte stát v chladu alespoň 5 hodin