Jehněčí žebírka

Vytisknout recept
Vynikající jihotyrolská specialita, která již dlouhodobě zaujímá přední místo mezi velikonočními pochoutkami, jsou pečená jehněčí žebírka s chřestem. V Buschenschanku Oberlegar u Terlan je podle tradičního receptu připravuje Helene Schwarz. Příprava není složitá, a jak zmiňuje farmářka Helen, čerstvě sklizený chřest, se k jehněčímu masu skvěle hodí.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 1 hour
Porce 8 osob
Uvařila Jihotyrolská Kuchařka

Ingredience

  • 3 kg jehněčího masa
  • 4 kg chřestu kořenovou zeleninu a vývar
  • ¼ l bílého vína
  • sůl a koření tymián, rozmarýn, kmín

Instrukce

  • Jehněčí žebírka naporcujte a krátce opečte na pánvi. Až budou žebírka z obou stran opečené pěkně do hněda, můžete přidat koření, kořenovou zeleninu a bílé víno.
  • Vše dejte péct do trouby a žebírka pravidelně otáčejte a podlévejte vývarem. Celková doba pečení se pohybuje mezi 60 a 90 minutami, podle toho, jak vám peče trouba.
  • Chřest oloupejte, uvařte do křupava, ideálně v páře a servírujte k jehněčímu masu.
1 Komentář
  1. Vypadá pěkně. Vyzkouším.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account