Ochrana před energetickými upíry je nikdy nekončící téma. Mnoho lidí si myslí, že takový upír používá nějaké sofistikované metody nebo černou magii. Přitom vás může někdo vysát nevědomě, zkrátka proto, že nic jiného neumí, je zvyklý takto jednat. Jak tedy chránit svou energii a nedávat ji dalším lidem, když si to nepřejete?

Jak se po setkání s nějakými lidmi cítíte? Kdo vám bere energii?

1. Identifikujte problém

Je dobré se zamyslet nad lidmi, se kterými se pravidelně stýkáte a nad tím, jak se s nimi během setkání a po něm cítíte. Cítíte se unavení, jak kdyby na vás dotyčný vylil kýbl svého hnoje? Úplně vám svými problémy zavalil?

Máte mezi svými známými lidi, kteří si pořád stěžují, jsou v roli oběti, ale nechtějí udělat nic pro změnu? Akorát na vás při setkání navalí problémy, aby se jim ulevilo, ale vás se ani nezeptají, jak se máte? A při dalším setkání se situace opakuje?

“Proč platit peníze terapeutovi, když si v práci můžu tři hodiny stěžovat, kolegové nemají kam utéct a musí mě poslouchat?”

-Energetický upír-

Chtějí po vás takoví lidé setkání na poslední chvíli a vy kvůli nim musíte měnit svůj denní program? Chtějí se sejít na místě, které více vyhovuje jim, a vy cestujete přes půlku města? Dokola na vás valí ty samé problémy, se kterými ale nic nedělají? Když si postěžujete vy, tak hned oponují, že “to NIC není,” protože jejich XY problém je přeci mnohem náročnější a vy vlastně nemáte nárok si stěžovat.

Jak se zbavit energetických upírů?

Jedním z řešení je takové lidi nekompromisně odstřihnout ze svého života. Protože oni na vás chtějí jenom přenést svoji nashromážděnou těžkou energii. Vylít na někoho jiného svůj kýbl (energetických) sraček. Ale už nedělají nic proto, aby takový kýbl vůbec nezakládali a nevláčeli s sebou.

Druhé řešení je říci jim, aby šli z role oběti do akce. Pomohou otázky:

“Proč to, co říkáš mě, neřekneš svému manželovi/přítelkyni/šéfovi… ?”

“Tenhle problém řešíš už dlouho, proč se neobrátíš na odborníka? Proč nejdeš na terapii?”

“A děláš něco pro to, aby se ti to už nedělo?”

Podle mých zkušeností se vám tihle známí už většinou neozvou, protože jim odmítnete dát, co chtějí-vaši energii. Převedete zodpovědnost za jejich život zpět na ně, a to se zlodějům energie nelíbí. Místo toho si najdou na vysávání někoho jiného.

 Častokrát jsou takoví lidé mezi dlouholetými kamarády, takže je těžké si to připustit a začít rázně jednat, abyste se ochránili.

Je také přínosné jim zkrátka oznámit, že na toto téma se s nimi už odmítáte bavit, nemáte na to kapacitu.

2. Naučte se říkat NE

Vždycky, když řeknete “ANO” něčemu, kdy ve vás přitom křičí jasné “NE” zrazujete sebe sama. Naučte se postupně poslouchat svoje tělo a intuici, jak se k dané otázce staví. Obvykle cítíte už v sobě, jestli se vám do něčeho chce, nebo ne. Nebo vydáte automaticky nějaký nesouhlasný zvuk.

“Naah” “Hmmm” “Um-Um”

Dovolte si říkat NE bez pocitu, že někoho zradíte, urazíte, naštvete. Lidé ve vašem okolí by měli respektovat vaše rozhodnutí, ne na vás kvůli tomu zanevřít.

Naučte si říkat NE a nemuset hned vysvětlovat, proč to nechcete udělat. Nemusíte se omlouvat za své rozhodnutí. NE je plnohodnotná odpověď. Nemusíte nic dodávat.

3. Rozhodnout se

Prostě se rázně rozhodnout a dát si jako záměr, že vám nikdo nebude brát energii. Že jí prostě nebudete plýtvat. Nastavit si to, poslat tuhle zprávy do svého energetického pole. Do éteru. “Moje energie je moje.” Mně pomůže, kdy se u toho tak trochu naštvu, dávám tak do záměru víc energie.

4. Ochrana

Pokud nevíte, do čeho půjdete, nebo cítíte tíživou energii v práci (ve škole) můžete si před vstupem na místo udělat světelnou ochranu ve formě vajíčka, bubliny. Můžete si představit, jak poprosíte Božské světlo o ochranu a ze shora k vám přijde léčivá energie. (Může mít jakoukoliv barvu.) Jde přes temeno, ramena, hrudník, břicho, pánev, až k chodidlům. Hezky vás obalí a vy máte štít. V náročných situacích můžete na chvíli zavřít procítit tento štít a to, jak se od něj všechny útoky odrážejí.

Tagy:
1 Komentář
  1. AlžbětaSoučková 2 roky ago

    Super článek! Myslím si, že je mezi lidmi spousta energetických upírů a bohužel často i v okruhu lidí, které každý den musíme potkávat a nevyhneme se jim – třeba v práci. Myslím si, že je extrémně důležité umět si energii dobíjet. Mě v tomhle ohromně pomohla jóga. Tady https://www.svetrelaxu.cz/kategorie/joga-157/ jsem si k ní našla knihy i veškeré pomůcky.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account