Blbouni – sladké kynuté knedlíky

Vytisknout recept
Kunuté těsto mnohé straší, ale není čeho se bát. Kynuté knedlíky jsou tradiční jídlo které bylo oblíbené i v Krkonoších. Toto je recept mojí babičky a věřím, že i vám budou chutnat.
Postup:
Mouku, droždí, špetku cukru a teplé mléko smícháme a uděláme kvásek.  Počkáme cca 15 min než vykyne. Přidáme vejce a špetku soli a necháme kynout cca 30 min, Plníme dle chuti, borůvkami či čokoládou. Vytvarujeme koule a necháme kynout cca 5 min. Dáme vařit do vroucí vody na 7 min.
Ještě před vytažením z vody je propícháme špejlí, jinak ztvrdou. Doporučujeme posypat moučkovým cukrem a škvařeným máslem.
300 - g - hrubá mouka
20 - g - droždí
1 - ks - vejce
1 - špetka - sůl
1 - špetka - cukr
150 - ml - mléko
1 - sklenička - zavařené borůvky
1 - sklenička - nutela
Kategorie Dezert
Čas přípravy 1 hour
Čas vaření 7 minutes
1 Komentář
  1. JanaDolanská 3 roky ago

    5 stars
    Velice oblíbené..BLBOUNI..mňam.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account