Maso očistím a pomocí provázku svážu do válečku. V míse promíchám olej, hořčici, worc. omáčku, sůl, pepř a maso v marinádě několikrát obalím a nechám několik hodin marinovat, nebo i přes noc. Troubu předehřeju na 180°C. V pánvi rozpálím olej a maso opeču ze všech stran dohněda. Orestované maso vložím do pekáčku a peču cca 35 minut. Krájím tenké plátky.1500g […]
Řepu, cibuli, brambory, jablka pokrájím, přidám hrášek, majolku, hořčici, sůl, pepř a promíchám. Konzumuji samotné s pečivem nebo masíčkem.1ks - Červená řepa vařená1ks - Cibule1hrnek - Hrášek sterilovaný2ks - Brambor vařený bez slupky2ks - Jablko1lžíce - Plnotučná hořčice2lžíce - Majolka1špetka - Sůl1špetka - Mletý pepřpříprava - 20vaření - 60
Z bílků a špetky soli ušlehám sníh. Žloutky ušlehám s cukrem. Vše pomalu promíchám, dám na plech s pečícím papírem. Papír trochu potřu máslem. Peču ve vyhřáté troubě při 185°C cca 12 minut. Po upečení dám i s papírem na utěrku a sroluji. Za pár minut rozroluji, nechám vychladnout, plním šlehačkou a ovocem ( dle chuti.. banán, jahody), zaroluji. Šlehačku […]
Do pekáče s rozehřátým sádlem vložím pokrájenou cubuli a orestuji dozlatava. Přidám všechno pokrájené maso, rozmačkaný česnek, sůl a vše koření. Promíchám, podliji vodou asi 300 ml, pekáč přiklopím a peču v troubě při 190°C 50 minut. Pekáč odklopím a peču ještě 20 minut dozlatava. Teplé maso dávám do sklenic (cca 300ml) asi 2 cm od okraje, zaliji vypečenou šťávou, […]
Játra očistím, pokrájím a dám na pánev s olejem a orestovanou pokrájenou cibulí. Okořením pepřem a kmínem a za stálého míchání vařím. Přidám pokrájenou papriku a pórek, osolím, dochutím sójovou omáčkou a chvilku ještě povařím. Podávám s pečivem.800g - Kuřecí játra2ks - Cibule100ml - Olej1špetka - Kmín mletý1špetka - Pepř mletý1špetka - Sůl1ks - Paprika zelená100g - Pórek50ml - Sójová […]