Cuketu nakrájejte na tenké plátky. Pomocí papírových utěrek z nich nasajte přebytečnou vodu. Na plech položte pečicí papír a na něj vyskládejte plátky cukety. Potřete je olejem a posolte. Pečte při 100 °C asi 2,5 hod. Sice je to recept dlouhý na pečení, ale výsledek je skvělý. Nám doma takto zpracovaná cuketa moc chutná.1ks - cuketa2lžíce - olej olivový1ks - […]
Plech vysteleme alobalem, či potřeme olejem. Cuketu nakrájíme na tlusté hranolky. V míse si smícháme olej, citronovou šťávu a česnek. Cukety rovnoměrně rozprostřeme na plech a potřeme je směsí z oleje, česneku a citronu. Poté je posypeme parmezánem. Pokuste se o to, aby co nejvíce parmezánu bylo přímo na cuketách. Nakonec okořeníme solí a pepřem a pečeme 11 – 13 […]
Rybu osolíme a opepříme ze všech stran, i zevnitř. Dovnitř ryby vložíme bylinky a 20 g másla. Na plech položíme pečicí papír, na něj zbylé máslo a na něj připravenou rybu. Plech s rybou vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme 15 minut. Rybu ihned podáváme přelitou máslem, ve kterém se pekla.1ks - 1 pstruh70g - máslo2ks - tymián (větvička malá)1ks - rozmarýn […]
Květák rozeberte na drobné růžičky, mrkev oškrábejte, kedlubnu oloupejte. Vše nakrájete na plátky a na nudličky nebo drobné špalíčky.V polévkovém hrnci rozpusťte máslo a lehce na něm osmahněte zeleninu, jen aby chytla barvu. Zalijte vývarem a uveďte do varu. Osolte, stáhněte plamen a čtvrt hodiny až dvacet minut mírně vařte – zelenina by měla zůstat ještě trochu křupavá.Podle potřeby polévku dosolte a dochuťte pepřem. Před podáváním […]
Do mísy nastrouhejte na jemném struhadle oloupaný celer, mrkev a jablko i se slupkou. Přidejte tvaroh, majonézu, citronovou šťávu, vše osolte a opepřete a nakonec vmíchejte nadrobno nasekanou pažitku.1/2ks - celer1ks - mrkev1/2ks - jablko250g - tvaroh2lžíce - majoneza1/2ks - citronova šťáva1špetka - sůl a pepř3špetka - pařitkapříprava - 30vaření - 0