Na velké pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte na něm nasekaný česnek. Za pár vteřin, než by česnek zhořknul, přidejte nakrájené šalotky, červenou papriku, slávky a zarestujte. Nechte je pustit šťávu, což trvá tak 5 minut, následně k nim vsypte překrojená cherry rajčátka, přidejte nasekaná loupaná rajčata a vařte, dokud nezačnou “mizet”.Pak nastává čas přidat rýži, tu do pánve vsypte “po španělsku” […]
Trápí vás únava, zažívací obtíže, otoky, ekzémy či afty? Bolí vás hlava, mizerně spíte a býváte až příliš často nemocní? Na vině může být jídlo, které v dobré víře den co den jíte. Výskyt potravinové intolerance je poměrně častý – odhaduje se, že jí trpí až pětačtyřicet procent české populace. Její příznaky jsou přitom zcela nenápadné. Na rozdíl od potravinové […]
Ruku na srdce, odličování a večerní čištění pleti rozhodně nepatří mezi oblíbenou rutinu. Pokud ale nosíte make-up nebo trpíte nedokonalostmi pleti, je to jedna z věcí, kterou byste neměla v žádném případě podceňovat. K dokonalé pleti nemusíte absolvovat 10 kroků korejského rituálu péče o pleť, ale právě dvoufázové čistění pleti je jedna z věcí, kterou stojí za to převzít. Co děláte špatně?Jestliže používáte […]
Tradiční slaný koláč qiuche pochází z Francie a skvělý jako víkendové pohoštění pro návštěvu nebo se salátem jako lehká večeře. Ve spolupráci s gurmánským obchodem www.e-delikatesy.cz jsme si pro vás připravili španělskou obměnu tohoto oblíbeného koláče. Do mísy vsypejte prosátou mouku a sůl, přidejte na menší kousky nakrájené máslo. Z těchto ingrediencí vytvoříme drobenkové těsto a postupně přihněteme ručně vejce a vodu, […]
1. Nejprve si připravte dressing smícháním bílého jogurtu s koprem a jedním stroužkem prolisovaného česneku, dochuťte solí a pepřem a dejte do lednice. 2. Poté si nakrájejte zeleninu – salátová srdíčka, rajčata na plátky, červenou cibuli na tenká půlkolečka a olivy na kolečka. 3. Rozpalte pánev nebo gril, kozí sýr potřete směsí olivového oleje, oregana a kajenského pepře a ugrilujte dozlatova. […]