Sladké nebeské květy s jogurtovým dipem

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 3 minutes
Uvařila JaroslavaFrančíková

Ingredience

  • 4 ks Bezové květy
  • 3 ks Vejce
  • 1 špetka Sůl
  • 2 lžíce Sirup z agáve nebo med
  • 1/2 ks Limetka - kůra
  • 3 lžíce Hladká mouka
  • 1 lžíce Citrónový sirup nebo dezertní víno
  • 5 lžíce Jogurt řeckého typu
  • 2 lžíce Džem
  • 1 lžíce Citrónový likér nebo amareto
  • 2 lžíce Med
  • 150 ml Olej

Instrukce

  • Milé Ženy,
    tak i já přidávám do zdejší bohaté sbírky BEZOVÉ MÁNIE svůj recept na sladké smažené přímo nebeské květy s úžasným jogurtovým dipem.
    Jen to omamné intenzivní aroma, které dokáže provonět celý prostor kolem vás, láká k ponoření se do světa bezinek a užívat si jejich blahodárných účinků. Květy obsahují užitečné silice, glykosidy, třísloviny a organické kyseliny. Jsou bohaté na vitamín C.
    Nejčastěji se z květů bezu vyrábí sirup, který lze podávat při nachlazení organismu, při horečnatých stavech a napomáhá léčení dýchacích cest. Blahodárně působí rovněž na trávicí trakt.
    Bezvadné jsou i smažené bezové květy, které jsou známé jako KOSMATICE.
    Co budete potřebovat?
    4 ks velkých bezových květů
    3 vajíčka
    (oddělit žloutky od bílků)
    špetka soli
    2 PL sirupu z agáve
    (nebo medu)
    strouhaná limetová kůra z 1/2 plodu
    3 PL BIO pšeničné celozrnné mouky
    1 PL citrónového likéru
    (nebo dezertního vína)
    Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Žloutky vložte do misky, osolte a přidejte sirup (med), limetovou kůru, likér a zahustěte moukou. Všechny suroviny důkladně promíchejte. Zlehka vmíchejte tuhý sníh. Vytvořte nadýchané těsto jako obláček, do kterého namáčejte opláchnuté a osušené květy.
    Rozpalte si pánvičku a nalijte olej. Květy namočené v těstíčku osmažte z obou stan do zlatova. Vyjměte a odložte na ubrousek osušit od přebytečného tuku. Můžete podávat s lahodným jogurtovým dipem, který dodá smažené pochoutce svěží a ojedinělou chuť.
    A na jogurtový dip si připravte:
    5 PL jogurtu řeckého typu
    2 PL domácího džemu
    (používám svůj
    , ale lze v podstatě jakýkoliv jiný pikantní)
    2 PL medu
    1 PL citrónového likéru
    nebo Amareta
    Všechny suroviny v misce vyšlehejte do hladkého a jemného krému.
    Osmažené květy naaranžujte na talíř a přelijte jogurtovým dipem. Nakonec přidejte lístky čerstvé máty.
    Když vynecháte do těstíčka a dipu alkoholický likér, můžete směle lahodné květy podávat dětem.
    Dobrou chuť!
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account