Už začátkem roku jsme se s manželem rozhodli, že přidáme do našeho jídelníčku více zeleniny a omezíme sacharidy. Naší motivací byl nejen pětiletý syn, který s námi pravidelně snídá, obědvá a večeří, a my jsme mu chtěli jít příkladem, ale také snaha shodit nějaké to kilo navíc. Cesta to od začátku nebyla jednoduchá. Naším největším problémem byly přílohy. Postupem času jsme zjistili, že vařit tak, že alespoň párkrát v týdnu vynecháme brambory, milované těstoviny nebo rýži, sice jde, ale repertoár našich receptů se značně omezil. Druhým problémem se ukázal čas. Oba přicházíme z práce odpoledne a čas na vymýšlení a přípravu složitých receptů nezbývá.

Proto jsem měla obrovskou radost, když jsem dostala na redakční testování novinku od BonduelleKvěták nadrobno a Brokolici nadrobno. V zahraničí jsem se s podobným typem produktů setkávala a byly označené jako tzv. zeleninová rýže. Bonduelle tak na český trh uvádí novou inovativní řadu praktických rostlinných produktů pro rychlou přípravu. Nadrobno nakrájené kousky květáku nebo brokolice jsou šokově zmrazené tak, aby si uchovaly co nejvíce živin a chuti. Díky tomu je můžete mít připravené k akci během celé sezóny a stanou se skvělou alternativou pro vaše přílohy, ale také bezmasá jídla. 

Proč zařadit květák či brokolici nadrobno do vašeho jídelníčku?

Jedná se o ideální alternativu, zvlášť pokud chcete shodit přebytečná kila nebo se více zaměřit na konzumaci zdravých jídel. Jejich největší výhodou je nízký energetický příjem a vysoký obsah vlákniny. Proto s nimi snadno můžete nahradit klasickou rýži nebo brambory. Bonusem navíc je, že obě přílohy, které jsme v rodině vyzkoušeli, chutnají naprosto fantasticky. Nic není potřeba čistit, krájet, takže příprava zabere pár minut (vlastně na pánvi přesně 7 minut). Navíc je tato „příloha“ skvělým zdrojem antioxidantů, vitaminu C, kyseliny listové, draslíku a vápníku.

Co jsem s Brokolicí nadrobno uvařila?

Naším oblíbeným rodinným jídlem je curry. Pro syna ho děláme v méně kořeněné variantě, ale my s manželem ho milujeme pěkně ostré s chilli. A právě Brokolice nadrobno je skvělou alternativou, která nahradí klasickou rýži. 

Naše rychlé curry (co dům dal)

Ingredience:

0,5 kg na kostičky nakrájeného krůtího masa

1 balení Bonduelle Brokolice nadrobno

2 nasekané stroužky česneku

1 najemno nakrájená cibule

1 na kostičky nakrájená červená paprika

1 na kostičky nakrájená žlutá paprika

1 lžíce curry pasty (pro děti možné vynechat)

500 ml kokosového mléka

šťáva z 1/2 citrónu nebo limetky

Pepř

Sůl

Ghí

Postup:

Na větší pánvi na středním plameni rozehřejeme ghí (nebo olej). Poté vyndáme z mrazáku Bonduelle Brokolici nadrobno a 7 minut restujeme. Na druhé pánvi rozehřejeme Ghí, přidáme na kostičky nakrájené maso a společně s cibulí a česnekem restujeme 10 minut. Poté vmícháme nasekaný česnek, curry pastu a další minutu restujeme. Následně směs zalijeme kokosovým mlékem, promícháme a další 3 minuty necháme probublávat. Následně přidáme papriku, sůl, pepř a šťávu z citrónu nebo limetky a společně 5 minut povaříme. Hotové curry podáváme s Bonduelle Brokolicí nadrobno a můžeme dozdobit nasekaným koriandrem (ten jsme doma bohužel neměli). 

Výsledek

Naprosté nadšení! Vše za 30 minut hotovo, příprava rychlá a Bonduelle Brokolice nadrobno chutná jako příloha naprosto skvěle. Už se těším až otevřeme i druhou novinku od Bonduelle a to Květák nadrobno. Navíc super zdravé jídlo plné chuti, antioxidantů a s nízkým kalorickým indexem. Celá naše rodina se shodla, že jsme toto jídlo nevařili naposledy. 

Foto: archiv

Tagy:
0 Komentářů

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account