O časech, kdy nebylo nic jednoduššího než vyrazit do své oblíbené italské restaurace, kdykoli jsme dostali chuť, si nejspíš budeme muset ještě nějakou dobu nechat zdát. Ovšem to neznamená, že na pravé italské dobroty, jako je čerstvá pasta a lahodná omáčka plná chutí, musíme zapomenout! Řešení přináší létající hrnec.
Italská kuchyně je v Česku oblíbená – aby ne! Je plná čerstvých a svěžích chutí, lehkých a lahodných jídel, o dobrém pití ani nemluvě. Ovšem není třeba si nic nalhávat. Tu nejlepší italskou hostinu vám připraví jen praví profesionálové. Jen málokdo z nás má dostatek času na přípravu čerstvé pasty a podařilo se mu proniknout do všech chutí pravé Itálie. A zatímco normálně bychom mlsné jazýčky uspokojili v oblíbené italské restauraci, vzhledem ke koronavirové krizi, jež přinesla řadu omezení a uzavření restaurací, jsme odkázáni nanejvýš na náhražky ze supermarketů. A s nimi se o italské hostině mluvit nedá. Co s tím? Spolehněte se na létající hrnec, respektive projekt Flying Pot, který přinese i v těchto časech Itálii až na váš stůl.
Itálie až na váš práh
Speciální projekt zajišťuje rozvoz právě připravených italských pokrmů určených jen k finální úpravě. Zapomenout tak můžete na tradiční rozvoz jídel, kdy vám oběd či večeře dorazí většinou pozdě, studené anebo nepěkně poznamenané cestou. Něco takového se ve Flying Pot stát nemůže. Jak to tedy funguje?
Flying Pot doveze až k vašim dveřím originální a čerstvě připravenou italskou pastu společně s vybranou italskou omáčkou. Nejprve je vyrobena pasta neboli italské těstoviny, a to přímo od samotného těsta, ze kterého vznikne požadovaný typ pasty. Ta je následně balena a chlazená je rozvážena do domácností, samozřejmě se zvolenou omáčkou nebo ragú, které jsou rovněž vždy, pro každého zákazníka a v rámci každé objednávky, připravené přímo na míru. Domů vám tak dorazí čerstvá omáčka a pasta Ready2Cook v hotové chlazené podobě. Těstoviny stačí jen povařit ve vodě a omáčku prohřát a během 2 minut máte hotovo! Už žádné polostudené pokrmy nebo několikrát ohřívané hotové jídlo, ale vše fresh, v prvotřídní kvalitě.
Flying Pot nabízí omáčky jako arrabiata, napoletana, quattro formaggi, ragú bolognese či pesta basilico nebo rosso a pasty z originální italské semolinové mouky, jako jsou tagliatelle, pappardelle, lasagne, nebo vlastního tvaru, který si sami vytvarujete z hotového chlazeného těsta jen pouhým nakrájením. Chybět samozřejmě nemůže ani typický parmazán. Fyling Pot nezapomíná ani na dezert, a tak si můžete objednat i oblíbenou panna cottu a na výběr máte i z několik druhů typických italských vín.
Unikátní i díky koronaviru
Za projektem Flying Pot stojí Honza a Pavel Frončekovi – dva bratři a milovníci dobrého jídla, cestování, aktivního životního stylu a sportu. Po letitých zkušenostech s prací ve food segmentu se rozhodli posunout dále a založit něco vlastního. A tak mimo jiné vznikl právě projekt Flying Pot.
Ten měl v době před první vlnou koronaviru a po jejím skončení základnu na Manifesto marketu v Praze, kde připravovali svoji pastu ve vlastním bistro stánku. Vše z typických italských ingrediencí, včetně speciální mouky nebo zeleniny.
A právě díky koronaviru přibyl i unikátní rozvozový koncept, ve kterém zohlednili především požadavek, aby zákazníci měli pokrmy vždy čerstvé, přesně jako když zrovna sedí v bistru. A najednou byla na světě chlazená pasta a omáčka, určené jen k finálovému povaření a prohřátí.
Rozvoz pokrmů Flying Pot je možný po Praze vždy od 10 do 14 hodin každý den. Objednávat lze navíc přímo v e-shopu www.flyingpot.cz, kde je na výběr mezi řadou omáček a typů pasty, včetně volby vlastního tvaru.
Foto: Shutterstock; Flying Pot
Pravé italské pochoutky si můžete vychutnat, i když má vaše oblíbená restaurace zavřeno
-
Nasušte si dokonalé domácí křížaly, s našimi tipy to půjde snadno
Redakce Ženy s.r.o.||Kulinářské tipy, domácnost, inspirace, tipy
Jednou z tradičních podzimních činností je bezesporu sklizeň jablek. Jak si je ale uchovat do zásoby na zimu? Zkuste...
-
Domácí zmrzlina, to pravé letní osvěžení, které zvládnete i bez zmrzlinovače
Redakce Ženy s.r.o.||#, Kulinářské tipy, inspirace, recepty
Jaké může být v létě dokonalejší osvěžení než zmrzlina. Dobrou zprávou je, že ji připravíte velmi jednoduše, a to...
-
3 tipy na rychlou snídani
Redakce Ženy s.r.o.||Kulinářské tipy
Jestli ráno nestíháte, podívejte na tři tipy na rychlou snídani. Ovesnou kaši s ovocem stihnete za pár minut. Cestou...
-
Podzimní dýňové recepty, které vás spolehlivě zahřejí
Lucie Janotová||Kulinářské tipy
Sezóna dýní je tady! Sychravé počasí přímo vybízí k tomu, abychom nahradili lehká jídla vydatnějšími pokrmy. Podzim bez dýně...
-
Kam na mušle v Praze: užijte si sezónu slávek, ústřic a hřebenatek
Lucie Janotová||#, Kulinářské tipy, kultura, tipy, zdravá strava
S nástupem podzimu se o slovo hlásí sezóna mušlí. Užijte si ji na plné pecky i v Praze! Koncem...
-
Podzim na talíři ve znamení lokálních surovin
Redakce Ženy s.r.o.||#, Kulinářské tipy, inspirace, recepty, vaření
Využívání lokálních a sezonních surovin přináší hned několik výhod. Konzumace toho, co je pro dané období typické, je tím...
-
Recepty, které musí vyzkoušet každý milovník hranolků
Lucie Janotová||Kulinářské tipy
Patříte mezi milovnice streetfoodového jídla, které si s oblibou užíváte na trzích nebo festivalech? Nenechte si ho ujít ani...
-
Švestková symfonie: Inspirujte se, co lze vykouzlit ze švestek
Kristýna Solničková||#, Kulinářské tipy, recepty, zajímavosti
Švestky jsou zdraví prospěšné poklady, z nichž můžete vyčarovat bezpočet sladkých i slaných receptů. Lze je i dobře uchovávat...