Jedlé kaštany jsou ořechy, které se často pečou nebo vaří a konzumují. Jsou oblíbenou pochoutkou v podzimním období a mohou být použity v různých receptech, jako jsou krémové polévky, dezerty nebo jednoduché svačiny.

Pečené kaštany jsou skvělou pochoutkou na podzim. Zde je základní recept na jejich přípravu:

Ingredience:

  • Kaštany
  • Voda
  • Sůl

Pečené kaštany jsou výbornou pochoutkou a mají několik zdravotních výhod:

 

Nízký obsah tuku: Kaštany mají nízký obsah nasycených tuků, což je pro zdraví srdce výhodné.

 

Bohatý na vlákninu: Obsahují vlákninu, což může přispět k regulaci trávicího systému a snížení rizika onemocnění střev.

Vitamíny a minerály: Kaštany jsou bohatým zdrojem vitamínu C a B, a také minerálů, jako je draslík, hořčík a železo.

Nízký obsah cholesterolu: Což je opět výhodné pro zdraví srdce.

Autor a foto: Nela Vávrová

Tagy:
6 Komentářů
  1. Pečené kaštany jsem dosud neochutnala. Vždy, když se konají vánoční trhy, si říkám, že je vyzkouším, ale zatím se tak nestalo…

  2. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    pečené kaštany jsem měla naposledy kdysi dávno v Praze na Václaváku 🙂

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account