Víte, že vaječná skořápka je bohatá na vápník, který je z 90 % využíván organismem, tedy kostmi? Kromě uhličitanu vápenatého se ve skořápce vyskytují všechny mikroelementy nezbytné pro organismus: měď, fluor, mangan, molybden, síra, křemík, zinek a jiné – dohromady je jich 27! Složení vaječné skořápky je velmi podobné složení kostí a zubů, proto velmi pomáhá při osteoporóze. Němečtí vědci zaznamenali, že u dětí a dospělých mělo používání skořápky pozitivní výsledky proti lámání nehtů, vlasů, krvácení dásní, zácpě, vznětlivosti, nespavosti, chronickému nachlazení a astmatu. Jak se ukázalo, vaječná skořápka nejenže posiluje kostní tkáň, ale odstraňuje také z organismu radioaktivní prvky.

Pro prevenci osteoporózy může mít konzumace skořápky neocenitelný přínos. A co je nejdůležitější – nezpůsobuje žádné vedlejší účinky. Používání skořápek je jednoduché a je naprosto bez nákladů.

Recept: Vaječnou skořápku ponořte na 5 minut do vařící vody. Tím skořápku vydesinfikujete. Nechte ji dobře vyschnout a pomelte v mlýnku na kávu. Užívejte od 1/2 do 1 g denně. Můžete ji smíchat s citronovou šťávou z 1/2 citronu nebo přidávat do kaší či tvarohů. Tuto kůru provádějte dvakrát do roka: v lednu a v listopadu. Během celého ledna (30 dní) jezte 1-2 g každý den.

Těším se na Vás zase příště.

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account