Polévka je grunt a kdo ji nejí, bude špunt.
Že vám to něco připomíná?
Ano, naše dětství, kdy nám právě toto říkaly maminky nebo babičky.
Nejnovější americké výzkumy objevily Ameriku.
Vědci “odhalili” něco, co naše babičky a maminky dobře znaly.
Když si ti starší mezi námi vzpomenou – co byla první věc, kterou dostali, když byli nemocní?
Nikoli paralen – ale horkou polévku.
Tak za prvé: vědci přišli na to, že vývar z kostí “inhibuje migraci neutrofilů”. Méně učeně řečeno ovlivňuje pohyb bílých krvinek, čímž snižuje vedlejší účinky zánětu v organismu napadeného chřipkou nebo podobným virovým onemocněním. Takže – vám prostě bude lépe s polévkou, než bez ní.
(pokračování příště)
U nás jsme taky hodně polívkoví. A máme ji teda rádi na jakýkoliv způsob. Jak krémovou, tak klasický vývar a v poslední době docela často vařím i tu thajskou sladko kyselou s tofu. I když teda na tu se manžel trochu ošívá. Ale já ji mám ráda. Jen to dá docela práci. 🙂 Ale máte pravdu, že na zimu je kvalitní vývar fakt základ. A je to lepší než kdejaký prášek. My si dáváme polévku třeba i jen tak samotnou k obědu, když je hustá. A když je u nás kousek nejlepší pražírna kávy, tak to zapíjíme horkým kafe a to je lahoda! 🙂
přesně tak i u nás…
Polévka je i lék na kocovinu, pravý vývar nebo česnekačka 😀
Svatá pravda, toto pořekadlo se u nás doma také hojně používalo a polévka byla na stole skoro každý den.
přesně tak i u nás…