NENÍ NAD HORKOU POLÉVKU:
Lékaři, kteří se “polévkovědou” zabývají, s překvapením zjistili, že vývar z kostí, obsažený v polévce, pomáhá “nakopnout” imunitní systém.
Něco důležitého, co běžně neděláme, však přece jen pochopili: Důležité je vařit polévku pomalu. Jedině velmi pomalý var – může trvat i několik hodin – totiž způsobí, že se z kostí a šlach, které na polévku použijeme, uvolní léčivé látky. Mezi nimi najdeme kolagen, ale i esenciální aminokyseliny jako prolin, glycin a glutamin. Právě ty příznivě působí na naše zdraví, psychiku.
A proto miluji polévky, kromě cibulačky úplně všechny 🙂
Horké polévky máme taky rádi. Hlavně vývar, česnekovou, čočkovou. Navíc manžel vaří naprosto vynikající vývar, poctivý. A jen douška – studeným polévkám taky nehovím. To není ono.
a já mám ráda právě ty HORKÉ POLÉVKY, proto mě třeba neláká ta studená, jak se vaří v létě z mixované zeleniny… 🙂
no to vůbec, takové polévky mi nic neříkají a ani bych to doma nechystala
gazpacho mě tedy vůbec neláká….nebo třeba okurková letní polévka…
to si je v létě raději odpustím, ale od září do dubna polévky musím mít 🙂
Také mám polévky ráda, kolikrát si jí dám raději než druhý chod.