NENÍ NAD HORKOU POLÉVKU:

Lékaři, kteří se “polévkovědou” zabývají, s překvapením zjistili, že vývar z kostí, obsažený v polévce, pomáhá “nakopnout” imunitní systém.

Něco důležitého, co běžně neděláme, však přece jen pochopili: Důležité je vařit polévku pomalu. Jedině velmi pomalý var – může trvat i několik hodin – totiž způsobí, že se z kostí a šlach, které na polévku použijeme, uvolní léčivé látky. Mezi nimi najdeme kolagen, ale i esenciální aminokyseliny jako prolin, glycin a glutamin. Právě ty příznivě působí na naše zdraví, psychiku.

A proto miluji polévky, kromě cibulačky úplně všechny 🙂

Tagy:
5 Komentářů
  1. Aneta Kollerová Mašková 2 roky ago

    Horké polévky máme taky rádi. Hlavně vývar, česnekovou, čočkovou. Navíc manžel vaří naprosto vynikající vývar, poctivý. A jen douška – studeným polévkám taky nehovím. To není ono.

  2. Author
    Lenka Hudečková 2 roky ago

    a já mám ráda právě ty HORKÉ POLÉVKY, proto mě třeba neláká ta studená, jak se vaří v létě z mixované zeleniny… 🙂

    • Jaroslava Korpášová 2 roky ago

      no to vůbec, takové polévky mi nic neříkají a ani bych to doma nechystala

      • Author
        Lenka Hudečková 2 roky ago

        gazpacho mě tedy vůbec neláká….nebo třeba okurková letní polévka…
        to si je v létě raději odpustím, ale od září do dubna polévky musím mít 🙂

  3. Jaroslava Korpášová 2 roky ago

    Také mám polévky ráda, kolikrát si jí dám raději než druhý chod.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account