FIT chleba
-
500g mouky doves farm chlebová, pohanková , rýžová
- večer si spaříš hodně semínek, já dávám asi 10 lžic možná i víc – sezam ,slunečnice, lněné. Necháš do druhého dne. Druhý den dáš do mísy mouku, do důlku rozdrobíš droždí s trochou vlažné vody. Rozděláš kvásek. psyllium namočíš do vody a necháš zgelovatět a vzejít kvásek. Po té přidáš semínka, psyllim, sůl a jogurt, případně vlažnou vodu a zpracuješ v tuhé těsto. Necháš 45 minut kynout v teple vyklopíš na vál a zpracuješ. Pečeš na 220° cca 40 min.
2 lžíce psyllia do 300ml vlažné vody
pul kostky droždí
250ml jogurtu sůl
Bagetky na jednohubky
-
250g jizerky
1/3 kostky droždí
200 ml vlažné vody – z toho do 100ml 1 pol.lžíce psyllia půl lž.soli
zpracovat, nechat kynout 40 min, pak vyklopíš na vál posypeš moukou, lehce poválíš tvary a necháš 20 min kynout
Bagetky s tvarohem
Jsou super i druhý den měkoučké a chutné
-
200g mouka – jizerka,schr B, free from atd.
200g pohankové mouky
půl kostky tvarohu
miska přes noc namočených spařených semínek – asi 8 lžic do 200ml vody
sůl
pul kostky droždí
psyllium do 200ml vody
voda dle potřeby
smícháš mouky, v důlku rozdrobíš droždí + trochu cukru a vlažné vody, rozděláš kvásek, nechatš vzejít – cca. 15min. Po té přidáš semínka a vše promícháš. Následně necháš 45 minut kynout, Ze zpracovaného těsta tvoříš bagetky. Peč na 220 asi 40minut