FIT chleba

    500g mouky doves farm chlebová, pohanková , rýžová
    2 lžíce psyllia do 300ml vlažné vody
    pul kostky droždí
    250ml jogurtu sůl

  • večer si spaříš hodně semínek, já dávám asi 10 lžic možná i víc – sezam ,slunečnice, lněné. Necháš do druhého dne. Druhý den dáš do mísy mouku, do důlku rozdrobíš droždí s trochou vlažné vody. Rozděláš kvásek. psyllium namočíš do vody a necháš zgelovatět a vzejít kvásek. Po té přidáš semínka, psyllim, sůl a jogurt, případně vlažnou vodu a zpracuješ v tuhé těsto.  Necháš 45 minut kynout v teple vyklopíš na vál a zpracuješ.  Pečeš na 220° cca 40 min.  


 
Bagetky na jednohubky

    250g jizerky
    1/3 kostky droždí
    200 ml vlažné vody – z toho do 100ml 1 pol.lžíce psyllia půl lž.soli

    zpracovat, nechat kynout 40 min, pak vyklopíš na vál posypeš moukou, lehce poválíš tvary a necháš 20 min kynout


Bagetky s tvarohem
Jsou super i druhý den měkoučké a chutné ????
 

    200g mouka – jizerka,schr B, free from atd.
    200g pohankové mouky
    půl kostky tvarohu
    miska přes noc namočených spařených semínek – asi 8 lžic do 200ml vody
    sůl
    pul kostky droždí
    psyllium do 200ml vody
    voda dle potřeby

smícháš mouky, v důlku rozdrobíš droždí + trochu cukru a vlažné vody, rozděláš kvásek, nechatš vzejít – cca. 15min. Po té přidáš semínka a vše promícháš. Následně necháš 45 minut kynout, Ze zpracovaného těsta tvoříš bagetky. Peč na 220 asi 40minut
 

0 Komentářů

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account