Mám pocit, že využití křenu je hodně opomíjené. Přitom z křenu se dělá třeba křenové víno, které rozpouští žlučové kameny.
*heart* Posiluje imunitu
*heart* Pročišťuje krev
*heart* Pomáhá při trávení
*heart* Upravuje střevní mikroflóru – po léčbě antibiotiky se může hodit .
*heart* Přírodní tonikum
*heart* Pomáhá při zánětech dýchacích a močových cest
*heart* Působí močopudně
*heart* Pomáhá při léčbě revma – přikládají se křenové placky

*heart* poháhá při menstruačních potížách – přikládá se na podbřišek křenový obklad
*heart* Pomáhal při boji s kurdějemi

Kdy se křenu vyhnout:
 I tu platí všeho s mírou, jelikož při velké konzumaci může způsobit problémy žaludku a střev.
Křenové víno
Použití: podpora rozpouštění žlučových kamenů, problémy s trávením, oceníte ho i po oslavě kde jste snědli všechno možné ;).
Příprava: hrst nastrouhaného křenu zalijeme 1 litrem červeného vína. Uzavřeme a necháme vylouhovat zhruba deset dní v chladu. Slijeme a uschováme v chladu.
Dávkování: Na přivyknutí první tři dny kávovou lžičku 3 krát denně. Pokud jste si už přivykli tak polévkovou lžíci 3 krát denně před jídlem.
 
Jak s křenem zacházíte vy?
0 Komentářů

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account