Miluji květiny! Miluji přírodu! Ráda využívám přírodní zdroje  a jaro je pro chvíle kdy se čerpá z přírody ten nejlepší čas!  Bohužel se mi podařilo si minulí týden nabýt ústa a tak jsem zůstala s nohou v ortéze a jsem odkázaná na dvě nové francouzské kamarádky :-). 
 
Naštěstí mě můj drahý nejlepší kamarád vzal na procházku (dva bloky pro mě byly horší než výstup na Everest, ale byla jsem venku). Cestou mě ovanula omamná vůně šeříků. Došlo mi, že jsou tady jarní květy, které se dají využít v kuchyni.  Všichni využíváme zelené bylinky, ale do kuchyně patří barvy.

Pár květů šeříků mi z procházky bylo doneseno domů a tak jsem si mohla zlepšit den.  Začala jsem svačinkou v podobě šeříkového shaku, recept naleznete zde (otevře se v nové kartě).  Další jedničkou je kokosovo-tapiokový pudink s šeříkem. Dopadlo to tak, že na mě nezbyl.  Dalším mím typem jsou květy, které nechháte zmrznout v kostách ledu, do letních drinků ideální a skvělé.

No a pak to začalo jako ozdoba k dortíku s krémem a z mé kytičky nezbylo nic. Nicméně poslové donesly další kousky a jelikož mám teď o trošku více času, který trávím uvnitř vyzkoušela jsem si šeříky i kandovat (přeci jen to na dortu bude vypadat více profi, ne? Opět sem z mého pokusu vytvořila recept, který také naleznete zde (otevře se v nové kartě). 
Vychutnejte si jaro a zkuste šeříkem oživit Vaši kuchyni i Vy i kdyby jste je měli jen ve váze!
 

Tereza

0 Komentářů

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account