Současné trendy, a dokonce i v mlsání, jdou stále dopředu! Víte, že si můžete dopřát příjemné chvilky mlsání bez výčitek? Stačí vědět, po jakých dobrotách sáhnout. Na co hledět při výběru cukrovinek, abyste z nich měli ten správný požitek a k tomu i dobrý pocit?
1) Cukrovinky s podílem ovocných šťáv
V současné době můžete na trhu nalézt i sortiment s cukrovinkami obohacené o vysoký podíl ovocných šťáv. „O ovoci, které je bohaté na vitamíny, antioxidanty a flavonoidy se hovoří též jako o ‚superovoci‘,“ uvádí Milena Rusnoková z The Candy Plus Sweet Factory, pod níž spadá i tradiční česká značka Pedro.
2) Dobroty bez přidaných barviv a umělých aromat
Přestože by na trhu s potravinami neměla mít používaná umělá barviva žádný vedlejší dopad na vaše zdraví, k dostání jsou i cukrovinky, které neobsahují žádná přidaná barviva a umělá aromata. Barvu a skvělou chuť dodává cukrovinkám vysoký obsah ovocných šťáv.
3) Bez palmového oleje
Palmový olej stále patří mezi nejvíce diskutované a sporné potraviny. Ať už se stavíte k jeho problematice jakkoli, v současné době existují na trhu výrobky, které si zakládají na tom, že tuto surovinu nepoužívají a tím ani nepodporují nevratné důsledky spjaté s biodiverzitou (biologickou rozmanitostí všech živých organismů a systémů), která je nesmírně významná pro celou naši planetu, a proto je potřeba ji, pokud možno, chránit. Kupříkladu tradiční české cukrovinky Pedro jsou zcela vyráběny bez palmového oleje.
4) Prémiová balení
Někdy není potřeba velké balení k tomu, abyste uspokojili své chuťové pohárky. Kvalitní produkty, které obsahují vybrané ingredience mnohdy postačí i v menším množství. Všímejte si spíše než váhy pochoutky, atributů jako je její obsah a přidaná hodnota pro vás.
5) Dejte na intuici: pohlazení po duši a chuť dětství
Vaše oblíbená sladkost i ve zdravější verzi by vám stále měla život oslazovat. Jestli milujete odmalička oplatky nebo jahodové pendreky, pak byste si je neměli čas od času, v rozumném množství, odpírat ani v dospělosti. Není nic příjemnějšího než si v průběhu náročného pracovního dne dát ždibec své dobroty, se kterou máte spjaté milé vzpomínky. Jen tak pro svůj hezčí den.