Nastalo sychravé období plné rýmiček, chřipek, kašle a nachlazení. Připravila jsem si proto několik tipů, jak posílit imunitu a těmto nepříjemnostem, které podzim přináší, se vyhnout.
 
MRKVOVÁ ŠŤÁVA
Mrkev patří ke královnám podzimu a pokud máte šanci mrkev odšťavnit, dostanete vitamínovou bombu, která vaše tělo chrání před viry a bakteriemi díky obrovské dávce beta karotenu. Pokud přidáte ještě červenou řepu, posílíte celý imunitní systém a také cévy a srdce.
 
ZÁZVOR
Rostlina původem z Asie má velmi široké zastoupení v tradiční čínské medicíně. Zahřívá náš organismus, čímž předchází nachlazení a působí také jako prevence proti chřipce. Ze zázvoru si můžeme uvařit čaj, přidat ho syrový do smoothie nebo odšťavnit s jiným ovocem.
 
CHLORELLA
Sladkovodní řasa, působí v našem těle jako tzv. mechanický kartáč na naše střeva. V našich střevech se nachází v podstatě celý náš imunitní systém a zdravá mikroflóra je základ. Kvalitní chlorela navíc obsahuje obrovské množství vitamínů, minerálu, chlorofylu a vlákniny a čistí a uzdravuje celý náš trávící systém.
 
ZELENÝ JEČMEN
Obsahuje široké spektrum biologicky aktivních látek a živých enzymů, které mají blahodárný vliv na náš organismus. Stejně jako chlorella má i velké množství zeleného chlorofylu. Obsahuje více než 20 aminokyselin, které jsou nezbytné k vytváření nových buněk, které obnovují celý náš imunitní systém. Dávejte si ale pozor na zdroje a výrobce, aby měl ječmen tyto účinky, musí to být prášek, který je připraven pouze z vylisované šťávy ne z celé rostliny.
 
Na imunitu mají vliv i další faktory jako spánek, duševní hygiena pohyb nebo otužování.
 
Zvýšený příjem vitamínů a minerálů je v tomto období obzvlášť potřeba, proto nezapomínejte na pravidelné dávky ovoce a zeleniny, skvělý je také rakytníkový sirup (tady pozor na přidané cukry) nebo šípkový čaj.
 
——————-
TIP: zázvorový likér na imunitu: 500 ml vodky nebo slivovice, 3 velké dokonale oloupané pomeranče a 1 citron nakrájené na plátky, 200g zázvoru nastrouhaného nebo nakrájeného, jeden kus skořice, 5 ks hřebíčku a 5-6 lžic medu. Naložíme minimálně na týden až dva. Pak ovoce vyndáme a likér popíjíme preventivně každý den po lžíci nebo malý panák ????
 

0 Komentářů

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account