Cukrárna Saint Tropez
Pražská cukrárna ztvárnila Babiše jako Barona Prášila. Jde o symbol jeho selhání.
Pražská cukrárna Saint Tropez každoročně připravuje čokoládové vajíčko Egg Tropeziene, které reaguje na významnou společenskou situaci v Česku nebo ve světě. Letos cukráři ztvárnili premiéra Andreje Babiše (ANO) jako Barona Prášila, který se chlubí cizími úspěchy a slibuje nesplnitelné. Čokoládový „baron Babiš“ letí na dělové kouli, v tomto případě vejci, a v ruce drží koronavirus.
„Celou čokoládovou skulpturu podpírá ruka nevinného národa, který se stal obětí špatného vedení premiéra „Barona Prášila“ a pomáhá dělové kouli, aby Babiše i s virem odnesla daleko za hranice naší země,“ vysvětluje podnikatel, spolumajitel cukrárny Lukáš Otys, podnikatel i politik.
Cukrárna navazuje na tradici
Pražská cukrárna touto akcí navazuje na tradici Egg Faberge, každý rok na Velikonoce totiž vyrábí čokoládové vejce reagující na společenské dění. V minulosti cukrárna vyrobila vejce reagující na pontifikaci nového papeže či na počátek pandemie.
Původně byly Fabergého vejce zlaté klenoty ve tvaru velikonočního vejce, které vytvořil ruský zlatník a klenotník Carl Fabergé z rodiny původem hugenotských uprchlíků z Německa a jeho spolupracovníci v původně rodinné klenotnické dílně v Petrohradu na přelomu 19. a 20. století.
Café Saint Tropez. Cukrárna. Karmelitská 376/20, 11800 Praha 1 – Malá Strana