Příběh chuti a udržitelnosti: Představujeme farmu budoucnosti

Miluji venkov, miluji vůni svěžího vzduchu a čerstvě rozkvetlých květin na louce. Mám ráda bylinky a věřím, že jejich pěstováním a zpracováním přispíváme blahu celému svému tělu. Tyto bylinky umí být též nápomocny i našim němým tvářím. Věřím, že zvířata krmena čerstvou pastvou a bylinkami jsou nejen zdravá, plná živin a vitamínů, ale současně prospěšná i nám, při konzumaci jejich masa. Byla jsem vždy nadšená pěstitelka a můj syn zdědil chovatelské nadšení pro zvířata. A ráda bych se s vámi podělila o svůj sen.                                                                                                                                                                     

V naší krajině není příliš běžné chovat hospodářská zvířata jako prasata venku na čerstvém vzduchu, přitom na západě je to nejen žádané, ale byla dokázána i přímá prospěšnost a zvýšená kvalita samotného zvířecího masa pro konzumaci při venkovním chovu. Chtěla bych tento způsob chovu a hlavně úplně jiný druh konečného masového produktu přinést do České republiky a nabídnout tak opravdu zdravé vepřové maso, neuvěřitelně chutné a voňavé. Pro takovýto druh chovu a hlavně požadovanou kvalitu masa nejsou vhodná všechna plemena vepřů.                                                                                                                         

Splněný sen by proto znamenal, pořídit původní druh prasátka ze země jeho historického původu, protože jedině tam dnes najdete skalní farmáře a nadšence tohoto plemene, kteří chovají vepříky z láskou a dbají na jeho plemenitbu po staletí. Nejvyšší chutnost tohoto vepřového masa a oceňovaná kvalitou masa se těší zájmu a velké lásce na celém západní světě. Tohoto vepříka dokonce zkoumali vědci a zjistili, že se jedná o nejlahodnější maso z vepře vůbec. Prasátko má své kořeny v dávné historii, kdy ještě lidé šlechtili prasata na konečnou kvalitu masa a ne na rychlý výkrm. Rostou tedy pomaleji než naše známá růžová prasátka. Mají čas čerpat sílu a užívat si sluníčka na čerstvém vzduchu. Netrpí na žádné z dnešních degenerativních onemocnění a novodobých prasečích viru, proti kterým dnešní běžná prasata berou tunu antibiotik. Toto prasátko žije celoročně venku, mladá prasátka se neodstavují. Vyrůstají celou dobu s maminkou, sají dlouho a vydatně mléko, netrpí tak předčasným odstavem a nejsou krmena náhražkami a léky na zastavení průjmu, jako je tomu běžné v dnešních našich chovech. Těmto prasátkům se tak vyvíjí celý a zdravý trávicí systém, který jim pomáhá v získávání potřebných živit a vitaminu, které pak mají ve svém mase. Věřte mi, tento steak poznáte při prvním ochutnání a soused okamžitě pozná, že grilujete wiesnerovo prasátko. 🙂

Můj sen je tedy vybudovat Bio farmu k chovu prasat, chovaných s láskou přírodním způsobem a krmených bylinkami.                                                                                                                                          

Všichni příznivci budou pozváni na první slavnostní grilování! Děti dostanou zdravou pochoutku z našich prasátek a budou se moci pomazlit s maličkými selátkami.
Věřím, že díky vám se mi tento sen podaří uskutečnit.

Chcete-li také splnit sen, čtěte více ZDE.

Sdílejte s námi svůj sen a proměňte ho s pomocí lidí ve skutečnost.

Zdroj foto:Pixabay.com

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account