Bez hřebíčku si neumím představit Vánoce!

Dnes k vám milé ženy přicházím se zajímavou hodně aromatickou bylinkou – Hřebíčkem vonným.
Vzpomínám na jeho krásnou vůni v kuchyni, když dcera přinela ze školy ozdobené jablko vonným hřebíčkem.
Provoněl nádherně celou místnost. 

HŘEBÍČKY jsou nerozvitá květní poupata aromatického stromu, která mají široká použití
               v kulinářství i při léčení. Hřebíček je běžné koření, koupíte ho v klasickém obchodě i v lékárně.

VLASTNOSTI A POUŽITÍ : Hřebíček ničí choroboplodné mikroorganismy a tiší bolest – používejte
    ho při bolesti zubů.
                     Zahřívá organismus a proto je prospěšný pro osoby náchylné k nachlazení.
                     Zklidňuje trávicí systém.
                     Je protizánětlivý, léčí otoky.
                     Zbavuje organismus parazitů.

Hřebíčkový čaj se pije proti nadýmání a žaludeční nevolnosti – zvláště cestovní.
Vonná kulička z hřebíčku a pomerančové kůry se dává do šatníku proti hmyzu.
Namočte bylinu do vroucí vody a povařte. Sceďte a tekutinu použijte jako
slabý uklidňující prostředek.

POZOR – pokud jste těhotná, na hřebíček raději zapomeňte. Způsobuje totiž stahy dělohy.

Zdroj foto: Pixabay.com

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account