Cestující z Letiště Praha si mohou nově čekání zpříjemnit v nových podnicích, jejichž provozovatelem je společnost Lagardère Travel Retail. Celkově se jedná o 14 obchodních jednotek, reprezentujících 11 gastronomických konceptů na celkové ploše téměř 1.300 m2. Mezi nejnovější přírůstky patří pobočka Bageterie Boulevard, která nabídne donášku až na gate, a vůbec první Bottega Prosecco Bar&Caffé v České republice.

Většina obchodních jednotek prošla stavebními úpravami a redesignem. Výsledkem je moderní stylové prostředí, které nabízí cestujícím řadu možností, jak si užít čas, strávený na letišti. Hlavním kritériem při vytváření nové gastro nabídky byla rozmanitost a synergie. „Našim cílem bylo vyjít vstříc potřebám všech typů cestujících a reagovat na jejich časové možnosti i osobní stravovací preference,“ přibližuje Richard Procházka, CEO Lagardère Travel Retail. „Proto jsme pečlivě vybírali z nejlepších světových i domácích značek a využili našich dlouholetých zkušeností i výborné znalosti prostředí letiště. Každý si zde nyní najde přesně to, co mu vyhovuje. Pokud zákazník spěchá, využije nabídku čerstvých baget, salátů nebo wrapů, které si může vzít i s sebou na palubu. Cestující, kteří mají na odletu nebo při přestupu více času, jej mohou příjemně strávit v některé ze stylových restaurací,“ doplňuje Procházka.

Cestující se mohou těšit na zdravé občerstvení i bistro v italském stylu. „Nové gastro zóny na Letišti Václava Havla Praha jsou pro nás jedním z důležitých kroků v rámci dlouhodobé strategie z oblasti neleteckého obchodu. Tou je zejména uspokojování poptávky cestujících, rozšiřování nabídky o nové a zajímavé koncepty a poskytnutí zákazníkům příjemného zážitku a komfortu před jejich odletem. Cestující mohou mezi novými prodejnami najít i několik provozoven v české premiéře,“ říká Jiří Pos, předseda představenstva Letiště Praha.

Foto: se souhlasem Ženy s.r.o.
Foto: se souhlasem Lagardère Travel Retail

První Bottega Bar v Česku

Příkladem je fresh bistro Natoo s nabídkou zdravějších variant rychlého občerstvení nebo italský koncept Bottega Prosecco Bar&Caffé, který přijel osobně otevřít Sandro Bottega, generální ředitel Bottega SpA. Tento sympatický šedesátník představil stručně historii společnosti, kterou převzal po svém otci a úspěšně ji vede již čtyřicet let. Zároveň více přiblížil její filozofii a přístup k udržitelnosti. Podle jeho slov společnosti Bottega nestačí poskytovat konzumentům kvalitní produkty, musejí být také dostupné a své zákazníky chtějí i edukovat. Ve vyprávění Sandra Bottegy je znát vášeň a zápal pro vše, co dělá. Všem, kteří byli přítomni otevření pražského podniku, prozradil, jak by se mělo přistupovat k pití vína: “První sklenka uspokojí chuť, druhá vykouzlí úsměv a po třetí sklence říkáte pravdu.”

Historie italské společnosti Bottega SpA sahá až do 17. století, kdy předkové rodiny začali pěstovat vinnou révu. Původně se firma soustředila především na výrobu a lokální obchodování se svými produkty. Po roce 1990 začala expandovat do prodejen na letištích po celém světě a později spolupracovat s mnoha předními leteckými společnostmi. Koncept Prosecco Bar se datuje do roku 2014, kde Bottega otevřela svůj vůbec první vinný bar na skandinávském trajektu. Bottega SpA klade velký důraz na ekologii a udržitelný rozvoj. Využívá fotovoltaiku, geotermální energii a recykluje použitou vodu. Skutečnou perličkou je, že ve jménu biodiverzity zakoupila firma vlastní háj korkových dubů na Sardinii. Z jejich kůry vyrábí zátky ke svým lahvím.

Interiér Bottega Prosecco Bar&Caffé vás oslní na první pohled. Styl klasických benátských osterií zvaných bacaro láká k posezení nad lahodnou kávou, sklenkou prémiového prosecca, vína či aperitivu. Nechybí ani klasické předkrmy a tradiční italská kuchyně. Lahůdkou pro milovníky dobrého jídla a pití je možnost párování ve stylu Perfect Match s víny předních italských vinařů. Nabídka Bottega Prosecco Bar&Caffé byla vytvořena přímo na míru pražské pobočky a cenově si ji může dovolit opravdu každý. Bottega Prosecco Bar&Caffé se nachází na Terminálu 1, ale ani cestující z dvojky nemusí smutnit, neboť probíhají přípravy na otevření Bottega restaurace na Terminálu 2.

Foto: se souhlasem Ženy s.r.o.
Sandro Bottega; foto: se souhlasem Ženy s.r.o.

Bagety (téměř) až do letadla

České značky reprezentuje v rámci letištní gastro nabídky oblíbená Bageterie Boulevard, která je součástí českého trhu už 20 let. Svoji první pobočku otevřela v roce 2003 na pražském Kulaťáku v Dejvicích. V průběhu let expandovala nejen do dalších pražských částí, ale také do měst po celé České republice a na Slovensku. Celkem nyní provozuje víc než 60 restaurací. Bageterie Boulevard je koncept exprès gourmet restaurací v lehkém francouzském stylu a gurmánskými specialitami vytvořenými podle receptur šéfkuchařů z jednotlivých evropských regionů. Připravuje je z čerstvých regionálních surovin, v křupavých bagetách a dalších variantách nadýchaného pečiva. Nabídku baget doplňují dozlatova pečené Patatas, husté krémové polévky, Ice tea, freshe, bohaté snídaňové menu, nebo vegetariánské a veganské receptury Be balanced. V každém ročním období ochutnáte v Bageteriích Boulevard nové sezonní Chef menu, které je vždy inspirováno kuchyní vybraného evropského či světového regionu a připravené místním šéfkuchařem.

Od listopadu Bageterii Boulevard najdete i na letišti Václava Havla Praha na Terminálu 2. „Jako ryze česká společnost jsme působení na našem největším letišti plánovali dlouhodobě. Ve chvíli, kdy se nám podařilo najít strategického partnera, společnost Lagardère, která pobočku provozuje, mohli jsme naši vizi uskutečnit. Dle našeho názoru by se na českém letišti měly prezentovat zejména úspěšné domácí koncepty, k nimž Bageterie Boulevard bezesporu patří,“ uvedl Petr Cichoň, zakladatel společnosti.

Foto: se souhlasem Ženy s.r.o.
Foto: se souhlasem Ženy s.r.o.
Foto: se souhlasem Ženy s.r.o.
Foto: se souhlasem Ženy s.r.o.
"Jediné okno, které můžete otevřít v 10 000 m."; foto: se souhlasem Ženy s.r.o.
Foto: se souhlasem Ženy s.r.o.

Pro pražské letiště vyvinula firma novou službu, a to donášku objednávky přímo na zákazníkem zvolený gate. Menu lze objednat nejen u obsluhy nebo u samoobslužných kiosků, ale i přes aplikaci Bageterie Boulevard. Donáška na odletový gate se na letišti spustí v nejbližších dnech. Další novinkou je rozšíření nabídky boxů, tedy menu v komfortním balení přímo do letadla ve variantách pro dva i pro rodiny. Bageterie Boulevard si od zahájení provozu získala své zákazníky a doplnila skvěle spektrum nabídky občerstvení pro cestující. Její spolupráce s Lagardère a vstup do letištních prostor symbolizuje další milník v růstu společnosti a připravované expanze do zahraničí.

Vybudování a modernizace nových gastro zón je v souladu s dynamickým rozvojem pražského letiště. Pobyt na letišti je pro cestující součástí jejich celkového zážitku z cestování. Aktuální i připravované novinky přispějí k tomu, aby šlo vždy o příjemnou a pozitivní zkušenost.

Zdroj: Lagardère Travel Retail

Foto: se souhlasem Ženy s.r.o. a Lagardère Travel Retail

Tagy:
0 Komentářů

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account