Je to můj nový objev. I když je trochu pracnější, ten výsledek za to stojí.
 
 
Ingredience na slaninovou marmeládu
 

    jedno kilo slaniny (bez kůže)

    60 mililitrů červeného balsamického octa

    120 mililitrů javorového sirupu

    6 lžic třtinového cukru

    3 větší stroužky česneku

    1 čajová lžička uzené papriky

    půl čajové lžičky nahrubo namletého pepře

    8 středních červených cibulí

    120 mililitrů whisky (nemusí nutně být)

 
Slaninu nejdřív pomalu vyškvaříme. Pak ji scedíme. Na tuku ze slaniny (stačí dvě lžíce) opečeme nakrájenou cibuli a česnek. Poté přihodíme koření, rychle osmahneme a nakonec přidáme další ingredience. Po dvaceti minutách vhodíme slaninu, pět minut prohřejme a uložíme do sklenic. Podáváme k masu, k salátu nebo k bramborám. v chaldu vydrží asi dva týdny, ale většinou ji sníme dřív. 

0 Komentářů

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account