Zeleninové rizoto s uzeninou

Vytisknout recept
Jídlo, které dělávala často moje babička, když byla nadúroda letní zeleniny a na které jsem si vzpomněla, když jsem před dvěma dny zavařovala domácí lečo.
https://www.zenysro.cz/recepty/hlavni-jidlo/domaci-sterilovane-leco
Pokud takové máme, pak je samotné vaření již otázkou chvíle.
Rýži si uvaříme dle návodu na obale. Na pánev nakrájíme na drobné kostičky uzeninu, opražíme...není potřeba přidávat žádný tuk. Když je hotovo, vyklopíme do pánve sklenici leča a vše prohřejeme. Pak již jen smícháme s uvařenou rýží. Ochutnáme, případně dosolíme či připepříme.
Při servírování posypeme strouhaným sýrem. Pamatuji si, že často k tomuto rizotu byl u nás doma podáván čerstvý jablíčkový kompot z právě dozrávajících plodů.
 
 

4ks - rýže varný sáček
3ks - chilli špekáčky, gothaj či uzenina dle vašich preferencí
1ks - střední sklenice domácího sterilovaného leča
ks - eidam strouhaný či obdobný sýr na dozdobení pokrmu
ks - sůl, pepř
příprava - 10
vaření - 30
Kategorie Hlavní jídlo
Porce 0
Uvařila Jaroslava Korpášová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account