Zelené gazpacho s prosciuttem a burratou
Polévku nechte důkladně vychladit a dochucujte ji těsně před podáváním, tedy až poté, co se chutě prolnou a rozleží. ks - rajčata 100 gks - okurka 1 ks bez semínek, oloupaná, nahruboks - jarní cibulka 3 ks nahruboks - 1 ks paprička jalapeño bez semínek, nahruboks - paprika zelená 1 ks menší, bez semínek, nahruboks - řapíkatý celer 2 ks nahruboks - česnek 1 stroužek oloupanýks - koriandr svazek celýks - 2 PL sherry ocetks - olivový olej 3 PL + na dokončeníks - vývar zeleninový 500 ml studenýks - baby polníček 50 g lze nahradit potočnicí, + na ozdobuks - sůl 2 ČLks - K PODÁVÁNÍks - prosciutto 6 plátekks - 4 kulička burrata natrhnaéks - olivový olej na pokapánípříprava - 15-20vaření - 20