ZEBRA BUBLANINA

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 50 minutes
Celkový čas 1 minute
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 180 gramů másla
  • Sůl
  • 220 gramů cukru ideální krystalového
  • 3 vajíčka
  • 180 gramů zakysané smetany
  • 280 až 300 gramů hladké mouky
  • 1,5 čajové lžičky prášku do pečiva
  • 1 čajová lžička kakaa
  • 1 čajová lžička vody

Instrukce

  • Začneme tím, že do misky dáme máslo, přidáme sůl a cukr. Tyto ingredience spolu vymixujeme. Během šlehání postupně přidáváme vejce a poté přidáme smetanu. Pokračujeme ve šlehání, dokud nevznikne řídké těsto.
  • Do této směsi přidáme mouku a prášek do pečiva a vše dobře promícháme. Těsto rozdělíme na dvě poloviny. Do malé misky přidáme kakao a vodu a promícháme. Tuto kakaovou směs přidáme do jedné poloviny těsta.
  • Připravený plech potřeme olejem. Na plech střídavě lžící nanášíme hnědé a bílé těsto.
  • Špejlí v těstě uděláme libovolné vzory.
  • Plech vložíme do trouby a pečeme 45-50 minut při teplotě 180 °C.
8 Komentářů
  1. Naděžda Křičenská 1 rokem ago

    5 stars
    Moc hezky to vypadá. Vyzkouším.

    • Author
      NelaVávrová 1 rokem ago

      Děkuji.

  2. Aneta Kollerová Mašková 1 rokem ago

    Většinou se snažím upéct něco rychlého. Ale tohle zase tak pracné nebude…

    • Lenka Hudečková 1 rokem ago

      Anetko, vyzkoušej, je to dobré, i hezké na vzhled, změna a zajímavé 🙂

    • Author
      NelaVávrová 1 rokem ago

      Přesně jak okomentovala Lenka 🙂

  3. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    to jsem asi kdysi i zkoušela, líbila se mi ta probarvenost. 🙂

    • Author
      NelaVávrová 1 rokem ago

      Ano, hlavně kvůli toho 🙂

      • Lenka Hudečková 1 rokem ago

        tomu rozumím 🙂

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account