Zdravější verze sekané
Ingredience
- 500 g Mleté vepřové maso
- 200 g Pohanka
- 1 ks Vejce
- 1 špetka Mořská sůl
- 2 - 3 hrst Strouhanka
- 1 ks Mrkev
- Sádlo na pečení
Instrukce
- Nejdříve si uvaříme pohanku podle návodu a necháme okapat.Mleté maso si dáme do mísy, přidáme okapanou pohanku,1 vajíčko, sůl podle chuti a smícháme.Potom přidáme podle potřeby strouhanku na zahuštění ,aby šli tvarovat bochánky. Mrkev si očistíme a podélně přepůlíme a doprostřed každého bochánku mrkvičku vsuneme.Do pekáčku dáme rozehřát sádlo a bochánky z každé strany opečeme, potom dáme dopéci do vyhřáté trouby, pečeme asi 60 minut.Podáváme s bramborovou kaší nebo s bramborami. Dobrou chut´.