Zdravější verze sekané

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 1 hour
Porce 0
Uvařila JanaRaulová

Ingredience

  • 500 g Mleté vepřové maso
  • 200 g Pohanka
  • 1 ks Vejce
  • 1 špetka Mořská sůl
  • 2 - 3 hrst Strouhanka
  • 1 ks Mrkev
  • Sádlo na pečení

Instrukce

  • Nejdříve si uvaříme pohanku podle návodu a necháme okapat.
    Mleté maso si dáme do mísy, přidáme okapanou pohanku,1 vajíčko, sůl podle chuti a smícháme.
    Potom přidáme podle potřeby strouhanku na zahuštění ,aby šli tvarovat bochánky. Mrkev si očistíme a podélně přepůlíme a doprostřed každého bochánku mrkvičku vsuneme.
    Do pekáčku dáme rozehřát sádlo a bochánky z každé strany opečeme, potom dáme dopéci do vyhřáté trouby, pečeme asi 60 minut.
    Podáváme s bramborovou kaší nebo s bramborami. Dobrou chut´.

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account