Zdravé tuňákové prsty bez smažení

Vytisknout recept
znikne zdravý nízkokalorický snack a vůbec nepoznáš, že je v něm jinak mdlý tuňák.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 12 porcí
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • Těsto
  • 185 g košťálů z brokolice
  • 142 g tuňáka ve vlastní šťávě 80 g zbaveného šťávy
  • 1 ks vejce S 40 g
  • 70 g strouhaného sýru do 30 % t.v.s. např. eidam nebo mozzarella light
  • 50 g sterilované nebo mražené kukuřice
  • 80 g celozrnné pšeničné mouky
  • 1 lžička soli 5 g
  • trošku pepře
  • Ostatní
  • 45 g celozrnné strouhanky kukuřičné strouhanky nebo cornflakes
  • řepkový olej ve spreji (5

Instrukce

  • Košťály z brokolice umyj, nakrájej na menší kousky a rozmixuj dohladka v mixéru se sekáčkem.
  • Tuňáka dobře vymačkej přes sítko, stejně tak kukuřici, pokud byla zmražená a je vodnatá.
  • Všechny ingredience na těsto smíchej a dobře propracuj v kompaktní mírně lepivé těsto. Mouku přidávej do těsta postupně, může ji být potřeba méně i více. Nedávej ale mouky zbytečně moc, prsty by pak byly zbytečně tuhé.
  • Z těsta vytvaruj cca 12 šulánků, které obal ve strouhance.
  • Horkovzdušnou fritézu vystříkej troškou oleje ve spreji, naskládej do ní obalené prsty, znovu postříkej troškou oleje a smaž 15 – 20 minut na 180 °C. Průběžně kontroluj.
6 Komentářů
  1. Author
    NelaVávrová 2 roky ago

    Super, budu ráda.

  2. 5 stars
    Zase zajímavý recept. Někdy vyzkouším.

  3. Tak určitě by šlo vytvarovat i jako karbanátky a upéct v troubě na pečícím papíru. Horkovzdušnou fritézu nevlastním.

  4. Lenka Hudečková 2 roky ago

    Zajímavé… možná se někdy do toho pustím 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account