Zdravé tuňákové prsty bez smažení
Ingredience
- Těsto
- 185 g košťálů z brokolice
- 142 g tuňáka ve vlastní šťávě 80 g zbaveného šťávy
- 1 ks vejce S 40 g
- 70 g strouhaného sýru do 30 % t.v.s. např. eidam nebo mozzarella light
- 50 g sterilované nebo mražené kukuřice
- 80 g celozrnné pšeničné mouky
- 1 lžička soli 5 g
- trošku pepře
- Ostatní
- 45 g celozrnné strouhanky kukuřičné strouhanky nebo cornflakes
- řepkový olej ve spreji (5
Instrukce
- Košťály z brokolice umyj, nakrájej na menší kousky a rozmixuj dohladka v mixéru se sekáčkem.
- Tuňáka dobře vymačkej přes sítko, stejně tak kukuřici, pokud byla zmražená a je vodnatá.
- Všechny ingredience na těsto smíchej a dobře propracuj v kompaktní mírně lepivé těsto. Mouku přidávej do těsta postupně, může ji být potřeba méně i více. Nedávej ale mouky zbytečně moc, prsty by pak byly zbytečně tuhé.
- Z těsta vytvaruj cca 12 šulánků, které obal ve strouhance.
- Horkovzdušnou fritézu vystříkej troškou oleje ve spreji, naskládej do ní obalené prsty, znovu postříkej troškou oleje a smaž 15 – 20 minut na 180 °C. Průběžně kontroluj.
Super, budu ráda.
Zase zajímavý recept. Někdy vyzkouším.
Tak určitě by šlo vytvarovat i jako karbanátky a upéct v troubě na pečícím papíru. Horkovzdušnou fritézu nevlastním.
Přesně tak, i tak se dá vykouzlit tahle pochoutka…
Zajímavé… možná se někdy do toho pustím 🙂
A velmi dobré 🙂 určitě budu ráda.