Zázvorový lék

Vytisknout recept
Kategorie Nápoje
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 30 minutes
Porce 0
Uvařila JitkaValachovičová

Ingredience

  • 1 hrnek Čerstvý zázvor
  • 1/2 hrnek Med nebo třtinový cukr
  • 250 ml Voda
  • 1 hrst Čerstvá máta

Instrukce

  • Postup přípravy:
    Čerstvý zázvor oloupeme škrabkou na brambory a nakrájíme na plátky. Do rendlíku dáme vařit vodu, přidáme nakrájený zázvor a vaříme minimálně 15 minut. Potom přidáme med nebo třtinový cukr, nebo půl hrnku medu a půl hrnku cukru. Společně ještě krátce povaříme, mátu už jen necháme přejít var.
    (Někde můžete v receptu číst, že se vaří mnohem déle, že zázvoru to nevadí. Mně přijde škoda ničit prospěšné látky v medu... )
    Nechala jsem do druhého dne vyluhovat. Potom jsem opět přivedla k varu a hned jsem přecedila do skleniček. Uchovávám v lednici. V schravém počasí užíváme na lžičku rovnou několikrát denně nebo v hrnečku zalijeme teplou vodou a připravíme si čaj.
    Zázvoru jsou připisovány blahodárné účinky, jeho štiplavost někomu vadí. Také sušený zázvor jako koření se dá použít na horký nápoj nebo se dává i na maso...
     
     
     
     
     
     
     
     
     
                         

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account