Zapečené kuřecí řízky na tatarské omáčce s bramborovými noky

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 45 minutes
Čas vaření 45 minutes
Porce 0
Uvařila Naděžda Křičenská

Ingredience

  • 4 ks Kuřecí stehenní řízek
  • 1 ks Cibule
  • 500 g Žampiony
  • 200 g Tatarská omáčka
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 1 špetka Sůl, pepř
  • 200 g Strouhaný sýr
  • 1 lžička Mletý rozmarýn nebo pár snítek čerstvého
  • 500 g Brambory
  • 200 g Hrubá mouka
  • 2 ks Vejce
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 2 lžíce Máslo

Instrukce

  •  
    Postup: 
    Omyjeme a očistíme kuřecí řízky. Maso osolíme, opepříme a posypeme rozmarýnem. ( mletým i snítky) Dáme je na pekáč a posypeme na kolečka nakrájenou cibulí. Navrch poklademe osolenými žampiony. 
    Smícháme tatarskou omáčku se zakysanou smetanou a mírně osladíme. Řízky polijeme touto směsí. 
     
    Pečeme asi 45 minut při teplotě 180°C. Před dopečením posypeme strouhaným sýrem a necháme chvíli zapéci dozlatova. 
     
     
    Bramborové noky: 
    Uvaříme si předem brambory ve slupce v osolené vodě. Necháme je vychladnout. Nastrouháme je na jemném struhadle. Pak přidáme vejce, sůl, máslo, muškátový květ a hrubou mouku. Zaděláme těsto a vytvarujeme válcovité nočky. 
    Vaříme v osolené vodě, dokud nevyplavou na povrch. 
     
    Podáváme kuřecí maso s bramborovými nočky. 
     
     Přeji vám dobrou chuť !!!

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account