Zapečené kuřecí řízky na tatarské omáčce s bramborovými noky
Ingredience
- 4 ks Kuřecí stehenní řízek
- 1 ks Cibule
- 500 g Žampiony
- 200 g Tatarská omáčka
- 200 g Zakysaná smetana
- 1 špetka Sůl, pepř
- 200 g Strouhaný sýr
- 1 lžička Mletý rozmarýn nebo pár snítek čerstvého
- 500 g Brambory
- 200 g Hrubá mouka
- 2 ks Vejce
- 1 špetka Muškátový květ
- 2 lžíce Máslo
Instrukce
- Postup: Omyjeme a očistíme kuřecí řízky. Maso osolíme, opepříme a posypeme rozmarýnem. ( mletým i snítky) Dáme je na pekáč a posypeme na kolečka nakrájenou cibulí. Navrch poklademe osolenými žampiony. Smícháme tatarskou omáčku se zakysanou smetanou a mírně osladíme. Řízky polijeme touto směsí. Pečeme asi 45 minut při teplotě 180°C. Před dopečením posypeme strouhaným sýrem a necháme chvíli zapéci dozlatova. Bramborové noky: Uvaříme si předem brambory ve slupce v osolené vodě. Necháme je vychladnout. Nastrouháme je na jemném struhadle. Pak přidáme vejce, sůl, máslo, muškátový květ a hrubou mouku. Zaděláme těsto a vytvarujeme válcovité nočky. Vaříme v osolené vodě, dokud nevyplavou na povrch. Podáváme kuřecí maso s bramborovými nočky. Přeji vám dobrou chuť !!!