Zamatová roláda

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 15 minutes
Uvařila Monika Galgócziová

Ingredience

CESTO

  • 5 ks Vajcia
  • 5 lžíce Kryštalový cukor
  • 3 lžíce Kakao
  • 1/2 lžička Sóda bikarbóna

KRÉM

  • 200 ml Mlieko
  • 3 lžíce Hrubá múka
  • 1 ka Vaječný žltok
  • 6 lžíce Práškový cukor
  • 2 - 3 lžíce Kakao
  • 1 ks Vanilkový cukor
  • 250 g Maslo

Instrukce

  • Prečo zamatová roláda?Lebo je jemnučká ako zamat 😉 
    Cesto: Oddelíme žĺtka od bielkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a postupne doň zašľaháme kryštálový cukor a žĺtka.
    Nakoniec pridáme kakao a sódu bikarbónu. Došľaháme a vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie.
    Pečieme pri 200°C asi 5 minút.
    Na upečené cesto si priložíme vlhkú utierku, prikryjeme doskou a rýchlo otočíme. Z cesta stiahneme papier na pečenie.
    Pomocou utierky cesto zrolujeme do rolády a necháme vychladnúť.
     
    Krém: Do hrnca si dáme mlieko, múku a žĺtok. Premiešame a na miernom ohni varíme do zhustnutia.
    Hustú kašu za občasného miešania necháme vychladnúť.
    V miske vyšľaháme zmäknuté maslo s práškovým cukrom do peny. Postupne ho zašľaháme do vychladenej kaše.
    Vzniknutý krém rozdelíme na dve časti.
    Do jednej časti pridáme vanilkový cukor a do druhej časti kakao a premiešame.
    Na rozvinutú roládu natrieme najskôr bielu plnku a potom tmavú plnku.
    Stočíme a dáme do chladničky stuhnúť.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account