Výborná slavnostní avokádová pomazánka
Ingredience
- 1 ks Zralé avokádo
- 1 ks Lučina nebo mascarpone
- 1 ks Šalotka nebo cibule
- Česnek
- Sůl, pepř
- 1 - 2 lžíce Šťáva z citrónu
Instrukce
- Hodně lidí tvrdí, že jim avokádo nechutná.. že je patlavé a bez chuti. Pokud se dobře upraví a okoření, je naprosto výborné a zdravé!! Tato pomazánka je nejen rychlá, ale opravdu chutná a dělám ji velmi ráda pro návštěvy. Silvestr bych si bez ní nedokázala představit! 😉Avokádo musí být na dotek měkké, podélně ho rozkrojíme, vypeckujeme. Dáme do mísy. K avokádu přidáme jemně nakrájenou šalotku nebo cibuli. Pokud chceme rustikální vzhled pomazánky suroviny budeme mačkat pouze vidličkou, pokud chceme jemnou variantu budeme mixovat. Přidáme celou kostku lučiny nebo 2-3 polévkové lžíce mascarpone, prolisovaný česnek 2-3stroužky, záleží na vaší chuti a oblibě česneku. Sůl a pepř. Pořádně promícháme. Nakonec přidáme citrónovou šťávu, jen jemně zase záleží na vaší chuti, promícháme. Mažeme ji na čerstvé pečivo, ale je výborná i na topinkách a slaných krekrech. Pokud máme slavnostnější verzi, zdobíme vajíčkem nebo uzeným lososem, ředkvičkou či cherry rajčátkem.Dobrou chuť