Vrstvený bramborový salát s tuňákem
Ingredience
- 300 g oloupaných polotvrdých vařených brambor
- 2 konzervy tuňáka v marinádě – okapané
- 4 vejce natvrdo
- 1 malý svazek petrželky – nasekané
- 1 velká červená řepa pečená doměkka
- 1 plechovka kukuřice bez nálevu 200 g
- 150 g majonézy Hellmann's Original
- 100 g smetanového sýra
- sůl a pepř na dochucení
Instrukce
- Brambory a červenou řepu nastrouhejte na hrubém struhadle. Poté nastrouhejte vejce – zvlášť bílek a žloutek. Tuňáka smíchejte s kukuřicí a petrželkou a rozdělte na dvě porce. Brambory lehce osolte, opepřete a rozdělte na dvě části – první položte na dno průhledné misky se širokým dnem. Na brambory dejte první vrstvu tuňáka, poté vrstvu kukuřice, pokračujte vrstvou smetanového sýru. Poté opět přidejte vrstvu brambor, pokračujte vrstvou tuňáka, kterou bude následovat červená řepa. Navrch potřete majonézou a posypte nastrouhanými vařenými vejci – první bílky, poté žloutky. Salát nechte odpočívat v lednici alespoň 20 minut, poté můžete podávat.
Také zvláštní recept.