Volská oka jinak - zdravěji, načerveno a nazeleno

Vytisknout recept
Kategorie Předkrm
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 10 minutes
Porce 0
Uvařila RadkaKřivánková

Ingredience

  • 2 ks Vejce
  • 100 g Šunka
  • 1 - 2 lžíce Olej
  • 1 ks Rajče
  • 1 lžička Spirulina, chlorella, zelený ječmen, zelená pšenice - všechno dohromady
  • Sůl, pepř

Instrukce

  • Klasická volská oka, a aby byla ještě sytější než jsou, přidala jsem k nim šunku.
    Takže osmahneme na oleji šunku, jakmile chytne pěknou barvu, přidáme vejce, osolíme, opepříme a přidáme půlku na kousky nakrájeného rajčete.
    Necháme je na mírném ohni tak dlouho, dokud vejce nezískají takovou konzistenci, jaká je nám milá.
    Na talíři pak vejce ozdobíme druhou půlkou rajčete a posypeme je některou ze zelených potravin. Já jsem využila Blendea SUPERGREENS (hned čtyři potraviny v jednom: spirulina, chlorella, zelený ječmen, mladá pšenice). Chtěla jsem tak pokrmu dodat barvu a z něho udělat něco trošku zdravějšího. (Nic jiného zeleného jsem zrovna doma nenašla.)
    Chuť jsem završila jogurtem a horčicí. K tomu pečivo (chleba). Hutné, ale dobré. Pro mě sytý oběd.:-) Pro dalšího třeba předkrm nebo snídaně.

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account