Volská oka jinak - zdravěji, načerveno a nazeleno
Ingredience
- 2 ks Vejce
- 100 g Šunka
- 1 - 2 lžíce Olej
- 1 ks Rajče
- 1 lžička Spirulina, chlorella, zelený ječmen, zelená pšenice - všechno dohromady
- Sůl, pepř
Instrukce
- Klasická volská oka, a aby byla ještě sytější než jsou, přidala jsem k nim šunku.Takže osmahneme na oleji šunku, jakmile chytne pěknou barvu, přidáme vejce, osolíme, opepříme a přidáme půlku na kousky nakrájeného rajčete.Necháme je na mírném ohni tak dlouho, dokud vejce nezískají takovou konzistenci, jaká je nám milá.Na talíři pak vejce ozdobíme druhou půlkou rajčete a posypeme je některou ze zelených potravin. Já jsem využila Blendea SUPERGREENS (hned čtyři potraviny v jednom: spirulina, chlorella, zelený ječmen, mladá pšenice). Chtěla jsem tak pokrmu dodat barvu a z něho udělat něco trošku zdravějšího. (Nic jiného zeleného jsem zrovna doma nenašla.)Chuť jsem završila jogurtem a horčicí. K tomu pečivo (chleba). Hutné, ale dobré. Pro mě sytý oběd.:-) Pro dalšího třeba předkrm nebo snídaně.