Vepřové plátky s rýží a zeleninovou oblohou
Ingredience
- 4 ks Vepřové plátky
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl, pepř
- 1 ks Masový bujon
- 1 hrnek Voda na vepřové plátky
- 4 hrst Směs salát polníček s rukolou
- 4 hrst Zelí bílé nakrájené na nudličky
- 4 ks Rajče na ozdobu
- 8 ks Nať z jarní cibulky - kroužky na ozdobu
- 2 ks Rýže v sáčku
- 2 lžíce Olej
Instrukce
- Nejprve dáme uvařit rýži dle návodu na krabici, jak kdo je zvyklý. Mezi tím než se nám rýže uvaří cca 17 minut připravíme plátky masa.Vepřové plátky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a orestujeme na lžíci rozpáleného oleje na pánvi (jen necháme plátky zatáhnout). Poté maso odložíme na talířek . Na pánev přidáme lžíci oleje a osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli do zlatova, přidáme zpět vepřové plátky, zalijeme hrnkem vody a přidáme Silný masový bujón a dusíme cca 15 minut, lehce zahustíme 1 lžičkou hladké mouky rozkvedlané v 1/3 hrnku studené vody, necháme mouku převařit a poté plátky odstavíme.Na talíř dáme zeleninovou oblohu tj. salát polníček s rukolou, zelí na nudličky a rajče. Potom uděláme z rýže kopečky a přidáme plátek masa se šťávou. Na rýži položíme kroužky z jarní cibulky.Dobrou chuť!;-)