Vege cizrnové karbanátky na gril

Vytisknout recept
Směs na vege burger má daleko širší využití, než se může zdát. Osvědčila se nám kombinace s luštěninami, díky kterým máte ze směsi více porcí. Na grilovačce rádi ochutnají nejen vegetariáni.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Vegetariánská
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 1 hour
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.

Ingredience

  • 250 g cizrny v suchém stavu např. Druid
  • 1 balení rostlinné alternativy mletého masa Vege burger se zeleninou Labeta
  • 90 ml rostlinného oleje
  • 190 ml vody
  • 1 lžička soli
  • bylinky vhodné na vaření luštěnin saturejka, tymián atd.
  • kukuřičná strouhanka na zahuštění např. Druid
  • 2 lžičky koření orientálního stylu Indie
  • 2 stroužky česneku
  • K podávání česnekový jogurtový dip s čerstvým koriandrem

Instrukce

  • Jako první přes noc namočte cizrnu do osolené vody. Druhý den vodu slijte a cizrnu uvařte podle návodu do měkka. Při vaření můžete do vody přidat bylinky. Směs na vege burger připravte podle návodu a nechte nabobtnat. Cizrnu v malém robotu rozsekejte na jemno, smíchejte se směsí na vege burger, ochuťte solí, kořením, česnekem a zahustěte strouhankou tak, aby šly v ruce tvořit menší karbanátky. Opékejte na grilu do zlatova. Cizrnové karbanátky jsou výborné s různými druhy dipů, nejoblíbenější je jogurtový s česnekem.

TIP:

  • Výhoda těchto karbanátků je, že jim můžete dát pokaždé jiný nádech. Stačí do směsi přidat 1 lžičku marockého koření, jogurt ochutit ajvarem a máte zcela novou chuť.
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account