- Uvaříme si předem namočené fazole v nové vodě (solíme před koncem uvaření) a scedíme je.
- Cibuli a veškerou zeleninu nakrájíme na malé kousky. Na rozpálené pánvi s troškou olivového oleje osmahneme cibuli dozlatova, přidáme nakrájenou bramboru, papriku, cuketu a lilek.
- Přidáme koření: sůl, pepř, kmín, skořici, řádně promícháme a vaříme 10-15 minut do změknutí zeleniny. V případě potřeby přidáme trochu vody.
- Scezené fazole přidáme k zelenině společně s Podravka krájenými rajčaty a Podravka Ajvarem. Promícháme a společně vaříme dalších cca 25 minut na mírném plameni. Před podáváním posypeme nasekanou petrželí.
Servírování: Podáváme na opečeném chlebu či bagetce.• 200 g - fazolí červená ledvina Lagris (den předem namočené ve vodě)1ks - střední batát (sladká brambora)1ks - cibule1ks - paprika1ks - menší cuketa1ks - lilekks - olivový olejks - ½ lžičky himalájské soliks - ½ lžičky mletého kajenského pepřeks - 1 lžíce mletého kmínuks - ½ lžíce cejlonské skořiceks - 800 g rajčat krájených Podravkaks - 3 lžíce Podravka Ajvaruks - hrst listů petrželepříprava - 10vaření - 65