Veganská vaječina bez vajec

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 10 minutes
Porce 0
Uvařila HanaSahhu-arah

Ingredience

  • 16 lžíce Cizrnová mouka
  • 16 lžíce Teplá voda
  • 1 ks Střední cibule
  • 1 hrst Jarní cibulka
  • 1 špetka Sůl, pepř
  • 1 - 2 lžíce Olej
  • 1 špetka Černá sůl

Instrukce

  • Vaječná omeleta a bez vajec? Je to vůbec možné? Ano je! A čím tedy nahradíme vejce? No přece Cizrnovou mouku!
    Tento recept je velmi jednoduchý, veganský, mimořádně dobrý a navíc bez lepku, no nezkusíte to taky? 
     
    V misce pořádně promícháme cizrnovou mouku s vodou, tak, aby zde nebyly hrudky. Nebojte se, těstíčko je spíš vodové konzistence, pokud ho máte hustší, ještě přidejte trošku vody.
    Cibuli a jarní cibulku si nakrájíme na tenko a přidáme ji do vzniklého těstíčka. Osolíme a opepříme dle naší chuti. Pokud chceme výraznou vajíčkovou chuť, můžete použít černou sůl.
    Na pánvi si rozehřejeme rostlinný olej, teplotu ohřevu máme zhruba na polovině, dáme na pánev zhruba naběračku těstíčka. Až se omeleta nebude zespoda lepit, otočíme ji na druhou stranu.
    Doporučuji dělat omelety takové velikosti, aby se vám dobře otáčely. Z druhé strany ji můžete dělat kratší dobu, aby jste z toho měli jemnější vajíčkovou konzistenci, nikoliv usmaženou placku 🙂 Vše je jen o vychytání času a struktury. 
    A hurá, omeletky jsou hotové.
    Ozdobit je můžete podle představy rajčátky, ještě jarní pažitkou a nebo bylinkami dle vaší chuti 🙂
    Dobrou chuť!
     

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account