Vánoční bramborový salát
Ingredience
- 1 ks Mrkev
- 4 ks Vejce
- 6 ks Brambora
- 1 ks Zakysaná smetana
- 1 ks Majonéza
- 4 ks Kyselá okurka
- 2 ks Kuřecí prsa
- 1 sklenička Hrášek
Instrukce
- Mrkev a brambory dáme vařit. Stejně tak i vajíčka. Připravíme si i vařená kuřecí prsa. Dále si připravíme zavařené okurky, stačí čtyři středně velké kousky, jednu konzervu hrášku (používám Bonduelle), majonéza a kysaná smetana. Zeleninu a brambory nakrájíme na malé kousíčky, tak jak jste klasicky zvyklí. Vše poté dáme do velké mísy, přidáme kuličky hrášku, nakrájené kuřecí kousky na pidi dílky. Vše je samozřejmě už vychladlé. Nakonec přidáme smetanu cca 70 % ku 30 % smetany. Tuto dávku máme pro hodně velkou společnost nebo na více dní, proto záleží na Vás, kolik si toho dáte. Kdo má rád cibulku, přidá si tedy i cibuli, pro zdravější verzi můžete použít jogurt.Mimochodem, s tímto receptem jsem vyhrála 2. místo v soutěži "Nejlepší vánoční salát". Tehdy bylo deset členů v porotě, kuchtíci, degustátoři, herečky, a proto tento recept teď zveřejňuji ať si uděláte něco dobrého. 😀