Utopenci

Vytisknout recept
Nejdříve si připravíme lák. Do kastrolu nalijeme ocet, přidáme cukr a všechno koření a na mírném plameni zahříváme, až skoro k bodu varu a mícháme, aby se cukr rozpustil. Sundáme z plotny, aby lák vychladnul.
 
Špekáčky oloupeme, nařežeme na poloviny. Na vnitřní straně špekáčky osolíme, opepříme, položíme cibuli a feferonky. Špekáčky propícháme nebo nařežeme.
 
Teď na dno skelnice dáme cibuli, feferonky a pak špekáčky. Další vrstvy jsou stejné. Zalijeme lákem a necháme odležet 10 dnů. 😉

1kg - špekáčků
ks - sůl a pepř
5ks - cibulí
3ks - feferonky
750ml - octa
2lžíce - krupicového cukru
4ks - bobkové listy
10ks - kuliček černého pepře
5ks - nového koření
příprava - 20
vaření - -
Kategorie Chuťovka
Porce 0
Uvařila Veronika Novotná

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account