Nejdříve si připravíme lák. Do kastrolu nalijeme ocet, přidáme cukr a všechno koření a na mírném plameni zahříváme, až skoro k bodu varu a mícháme, aby se cukr rozpustil. Sundáme z plotny, aby lák vychladnul.
Špekáčky oloupeme, nařežeme na poloviny. Na vnitřní straně špekáčky osolíme, opepříme, položíme cibuli a feferonky. Špekáčky propícháme nebo nařežeme.
Teď na dno skelnice dáme cibuli, feferonky a pak špekáčky. Další vrstvy jsou stejné. Zalijeme lákem a necháme odležet 10 dnů. ;-)1kg - špekáčkůks - sůl a pepř5ks - cibulí3ks - feferonky750ml - octa2lžíce - krupicového cukru4ks - bobkové listy10ks - kuliček černého pepře5ks - nového kořenípříprava - 20vaření - -