Tvarožník do "srnčího hřbetu"

Vytisknout recept
Nejprve si vyšleháme tuhý sníh ze dvou bílků. Do mísy dáme oba tvarohy, máslo, žloutky, vanilkový cukr, med a vše důkladně promícháme, ideálně metličkovým šlehačem. Poté přidáme v rumu namočené rozinky a brusinky, opět promícháme. Dáme hrubou krupici, prášek do pečiva a vyšlehaný sníh.
Vše znovu zlehka promícháme.
Narovnáme do předem máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy na srnčí hřbet. Zarovnáme. A dáme péct na cca 175°na cca 45 minut. Upečení kontrolujeme špejlí.
Upečený moučník vyklopíme z formy, necháme chvíli vystydnout a pocákáme čokopolevou. Dnes jsem přizdobila sekanými mandlemi.

1ks - tvaroh vanička
1ks - tvaroh balený
80g - máslo změklé
1ks - vanilkový cukr s citronovou příchutí
2ks - vejce
2hrst - rozinky, brusinky
ks - rum na namočení brusinek
1/2ks - prášek do pečiva
1lžíce - med
4lžíce - hrubá krupice
100g - čokoládová poleva
10g - mandle
příprava - 10
vaření - 45
Kategorie Dezert
Porce 0
Uvařila Jaroslava Korpášová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account