Tvarohové řezy s mákem
Ingredience
- Korpus
- 150 g hladká mouka
- 0,50 balení prášek do pečiva
- 60 g máslo změklé + na formu
- 50 g cukr krupice
- 60 g zakysaná smetana
- Krém
- 3 ks vejce
- 110 g cukr krupice
- 500 g tvaroh plnotučný ideálně v kostce
- 50 g mák mletý
- 125 ml mléko
- 25 g kukuřičný škrob
- Drobenka
- 80 g hrubá mouka
- 60 g máslo změklé
- 60 g cukr krupice
Instrukce
- Mléko přiveďte k varu, nasypte do něj mák, promíchejte a nechte 30 minut nasáknout. Formu (20 x 20 cm) zlehka vymažte máslem a vyložte pečicím papírem.
- Do mísy robotu dejte suroviny na korpus a pomocí protínací metly třete, dokud se suroviny nespojí a nevznikne drobenka. Tu pak už jen rukou rychle spojte v těsto. Dejte ho do formy vyložené papírem a prsty vytvarujte na rovnoměrnou placku vysokou asi 1 cm. Formu s korpusem uložte asi na 20 minut do ledničky. Všechny suroviny na drobenku dejte do misky a zpracujte prsty.
- Připravte krém. Do mísy robotu dejte vejce a cukr, šlehejte asi 5 minut do pěny. Šlehací metlu vyměňte za protínací. Do mísy přidejte na kousky nalámaný tvaroh, mák namočený v mléce a škrob. Dobře promíchejte, aby se všechny ingredience dobře spojily v hladký krém.
- Z ledničky vyndejte formu, na korpus nalijte krém, rovnoměrně ho rozetřete a navrch nasypte drobenku. Koláč pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 1 hodinu. Nechte ho zcela vychladnout, poté chytněte za okraje pečicí papír, koláč opatrně vytáhněte z formy a krájejte na čtverce či obdélníky.
Řezy vypadají moc hezky, určitě je vyzkouším.
Vypadá to velmi dobře, bohužel nejsem v pečení zrovna profík a když vidím počet ingrediencí, tak to raději zkoušet nebudu. 😀
Vypadají velmi pěkně, u ž jsem na tento recept i s fotkami někdy narazila a zaujal mne, ale zatím jsem nevyzkoušela 🙂
Koláč vypadá velmi pěkně, to musím někdy vyzkoušet.