Tvarohové knedlíčky s jahodovou omáčkou
Ingredience
- 250 g měkký tvaroh polotučný
- 1 ks vejce
- 150 g dětská krupička
- 100 g hrubá mouka
- 2 PL máslo
- 3 KL cukr krupice
- špetka soli
- 1 ks prášek do pečiva
- 500 g jahody
- 1 kelímek zakysaná smetana
- 1 kelímek smetanový jogurt
- moučkový cukr
Instrukce
- Nacedníku propláchneme jahody, vykroutíme stopky, jahody dáme domísy a rozmačkáme vidličkou nebo šťouchadlem na brambory,přidáme zakysanou smetanu a jogurt, dle chuti osladíme.
- Doširšího kastrolu dáme vařit osolenou vodu.
- V míserozmícháme tvaroh, posypeme hrubou moukou a krupičkou,přidáme vejce, máslo, cukr, špetku soli a prášek do pečiva.
- Vypracujemestředně tuhé těsto.
- Provedeme zkoušku = jeden malý knedlíček dáme do vroucí vody, když senerozvaří, připravíme pomocí lžičky a navlhčených rukouknedlíčky velikosti ping-ponk. míčku. Jinak přidáme krupičku azahustíme.
- řipravené knedlíčky vhazujeme do vroucí vody a vaříme asi 6-8minut. Uvařené vyplavou.Uvařené knedlíčky vyndáme a roztrhneme dvěma vidličkami.
- Rozdělímena talíře a přelijeme jahodou omáčkou.